conditie verbeteren
Home » Conditie verbeteren

Conditie verbeteren

door Vincent

Als je geen conditie hebt, dan wil je dat graag opbouwen. En heb je conditie dan is het zaak die conditie weer te verbeteren. En zo blijf je (heerlijk) bezig. Voor zowel het opbouwen als het verbeteren van conditie geldt; doe het stapsgewijs en niet te snel. Doe het gedegen.

Je functioneert beter in het dagelijks leven

Vooropgesteld, het opbouwen en verbeteren van de conditie is een goede zaak. Een goede conditie vermindert de kans op hart- en vaatziekten en bied je eveneens een betere weerstand tegen infecties en ziekten. Bovendien herstel je nog sneller na inspanningen met een verbeterde conditie en functioneer je beter in je dagelijks leven. De trap op en af remmen is voor jou dan geen probleem.

Spierkracht, spieruithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid

Om je spierkracht, je spieruithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid – want dat is wat conditie in feite is – nog verder te verbeteren kun je thuis al heel simpel wat oefeningen aan je normale trainingsloopjes toevoegen. Ga touwtje springen bijvoorbeeld, doe push- en sit-ups, dribbel op de plaats. Er zijn voldoende conditie oefeningen te bedenken. En al doe je ze elke dag eventjes, een kwartiertje of zo. Dat sorteert al effect. Als je bezig bent met het opbouwen van conditie, dan is dat vooral een mentaal ding. Je moet het steeds weer opbrengen, ook als je even geen in hebt. Met het verbeteren van de conditie wordt misschien nog wel meer mentaliteit van je gevraagd.

Zoek een trainingsmaatje om mee te trainen

Ook ogenschijnlijke onbelangrijke dingen zijn belangrijk als jij je conditie wenst te verbeteren. Neem zoiets als je materiaal. Je merkt dat je met beter schoeisel bijvoorbeeld, sneller je conditie opbouwt en verbetert. Hoe meer demping bijvoorbeeld, hoe gemakkelijker je loopt en hoe eenvoudiger je het allemaal afgaat. Om steeds gemotiveerd te blijven en je conditie daadwerkelijk te verbeteren, doe je er goed aan iemand te zoeken die samen met je wil gaan sporten. Samen sport gewoon veel fijner en bovendien heb en houd je zo een stok achter de deur. Je slaat minder vaak over en daardoor zal je conditie verbeteren. Bovendien zweep je elkaar onwillekeurig toch op en haal je meer ut een regulier loopje dan wanneer je alleen gaat.

Kijk naar het totaalplaatje

Om je conditie te verbeteren moet je bovendien kijken naar het totaalplaatje. Pas dus ook je voedingspatroon aan. Eet gezonder en bewuster. Je gaat dan merken dat je conditie, mits je blijft trainen, best snel beter kan worden.

Lees ook: Insanity

Gerelateerde artikelen