De Kerry Way, wat is er zo bijzonder aan?
Home » De Kerry Way, wat is er zo bijzonder aan?

De Kerry Way, wat is er zo bijzonder aan?

door admin

Ierland is een heerlijk land om te wandelen. Het land staat nu niet echt bekend om het mooie weer, maar de prachtige landschappen maken dit ruimschoots goed. Het land telt dan ook een groot aantal wandelroutes. Een van de populairste lange afstand wandelroutes is de Kerry Way. Wat er zo bijzonder aan is, zullen we je hieronder vertellen.

Over de Kerry Way

De Kerry Way is een wandelroute die over het Ierse schiereiland Iveragh loopt. Hij loopt vrijwel parallel aan de bekende panoramaweg ‘Ring of Kerry’. De route van in totaal 214 kilometer begint en eindigt in de plaats Killarney. Hij is onderverdeeld in 9 etappes.

De wandelroute loopt door een geweldig mooi en ruig landschap dat zeer gevarieerd is. Je wandelt door eeuwenoude loofbossen, over groene bergen en door dalen en langs prachtige heldere meren en wilde venen. De kustlijn is in één woord, fenomenaal. Je vindt hier de grillige kliffen bij Portmagee en prachtige baaien met stille zandstrandjes vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de verschillende rotsachtige eilandjes voor de kust. Onderweg kom je langs vele archeologische bezienswaardigheden zoals Staigue Fort en pittoreske dorpen, zoals Sneem.

De Kerry Way, wat is er zo bijzonder aan?

Maar de Kerry Way kent meer hoogtepunten. Zo kom je door Killarney National Park met de prachtige meren en bezienswaardigheden als Ross Castle, Muckross House en de Torc waterval. Gap Dunloe is een schitterende bergpas tussen Macgillycuddy’s en de Purple Mountain Group. Derrynane Nationaal Park is een klein natuurpark waar onder meer een mooie botanische tuin ligt. Via het park kan je naar Derrynane Beach waar je ook zeker even moet gaan kijken. 

Alhoewel je door een bergachtig landschap wandelt, vermijdt de route de hoogste toppen en is voor iedereen met een goede basisconditie te doen. De beste tijd om deze wandeltocht te maken zijn de maanden mei tot en met september. Maar het weer is altijd wel zeer wisselvallig. Hou hier dan ook rekening mee als je je tas in gaat pakken.

Zo kom je er

De snelste manier om naar Ierland te komen is met het vliegtuig. Vanaf diverse Nederlandse luchthavens kan je vliegen op bijvoorbeeld Cork Airport, Shannon Airport of Kerry Airport. Hou zeker rekening met de grote drukte in de vertrekhal en mogelijke vertragingen. Is jouw vlucht vertraagd vergoeding aanvragen is dan snel en eenvoudig online te doen. Niet vergeten, want je hebt er in een groot aantal gevallen recht op.

Gerelateerde artikelen