Breng een bezoek aan een fysiotherapeut
Home » Breng een bezoek aan een fysiotherapeut

Breng een bezoek aan een fysiotherapeut

door admin

heeft u a langere tijd last van uw spieren? U bent zeker niet de enige. Vrijwel iedereen krijgt er mee te maken. Wanneer de pijn maar niet over gaat, zal er een moment komen dat u moet ingrijpen. Zelf heeft u misschien al iets geprobeerd om de pijn te verhelpen. Hoe dan ook is het verstandig om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Hiervoor kunt u het best eerst naar de huisarts gaan. Zij kunnen uw problemen eerst aanhoren en beslissen of een fysiotherapeut geschikt is om u te helpen. Mocht u in Zeist wonen, dan is Fysio i in Zeist een geschikte praktijk. Meestal krijgen de patiënten meerdere behandelingen. Een aantal daarvan kan worden vergoed door uw zorgverzekering.

Fysiotherapeut in Soesterberg

Ook in andere steden kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Mocht u een afspraak maken bij een Fysio Soesterberg , zal deze u meerdere vragen stellen tijdens een intake. De specialist kan goed inschatten hoe de pijn is ontstaan. Als u actief aan het sporten bent, kan het daarmee te maken hebben. Of misschien door uw werkzaamheden. Een bekend probleem tegenwoordig is het zitten in een verkeerde houding. Dat kunt u herkennen wanneer uw schouders naar binnen buigen en uw nek naar voren hangt. Een andere oorzaak van uw pijn kan komen uit een operatie die u gehad heeft. Als dit het geval is, zal de fysiotherapeut u lichaam onderzoeken. De pijn in uw lichaam kan overal zijn ontstaan. De meest voorkomende plekken zijn de rug, nek, en schouders. Maar ook bij de armen en benen kunt u last hebben.

Verschil tussen oefentherapie en fysiotherapie

Wanneer fysiotherapeuten met de handen werken, spreken we over manuele therapie. Met manuele therapie hebben we het over massages en het mobiliseren van gewrichten. De therapeut helpt bij het behandelen van de klachten aan uw spieren en gewrichten.

Klachten aan de enkel

Een veelvoorkomende blessure is een enkelblessure. Dit gebeurt doordat u zich mogelijk verstapt. De meeste mensen kunnen hiervan uit zichzelf herstellen. Toch zijn er een flink aantal mensen die klachten overhouden. De kans op volledig herstel is groter wanneer u op tijd naar de fysio gaat. De manier hoe iemand door de enkels is gegaan heeft effect op de mogelijke schade die het toebrengt. Onderschat deze blessure dus niet!

Gerelateerde artikelen