Wat moet je weten over het verduurzamen van je woning?
Home » Wat moet je weten over het verduurzamen van je woning?

Wat moet je weten over het verduurzamen van je woning?

door admin

Over een aantal jaar wordt het verplicht om van het gas af te gaan. Er mogen dan geen huizen meer op gas aangesloten zijn. Om deze reden is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Er zijn namelijk verschillende manieren om je woning te verduurzamen. Je kunt hiervoor je hypotheek berekenen. Vervolgens kun je in veel gevallen een verduurzaming hypotheek afsluiten. Deze zorgt ervoor dat je je woning kunt verduurzamen met de financiering die vrijgekomen is. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Wat is een verduurzaming hypotheek?

Het verduurzamen woning kan op verschillende manieren. Om ervoor te zorgen dat je op een juiste manier de woning kunt verduurzamen, heb je natuurlijk geld nodig. Als je niet je spaargeld voor de verbouwing wilt gebruiken, kun je hier een verduurzaming hypotheek voor afsluiten. Deze hypotheek komt bovenop je huidige hypotheek. Het voordeel van deze verduurzaming hypotheek is dat de rente erg laag is. Hierdoor betaal je niet veel extra geld voor de lening. Als je vervolgens het geld goed investeert in de woning, kan je er zelfs financieel op vooruit gaan. Je maandlasten gaan namelijk door de verduurzaming omlaag. Op de lange termijn bespaar je er dus enorm veel geld!

Hoe kun je de woning verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren waarop je de woning duurzamer kunt maken. Allereerst is het verstandig om te kijken naar manieren om de woning beter te isoleren. Je kunt bijvoorbeeld vochtstrips aanbrengen of alle ramen en kozijnen vervangen. Daarnaast is er vaak ook veel te winnen met het dak. Vervolgens ga je kijken naar manieren om zelf groene stroom op te wekken. Dit kun je gemakkelijk doen door het plaatsen van zonnepanelen. Deze panelen worden op het dak van de woning geplaatst om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. De zonnepanelen zorgen vervolgens voor elektriciteit dat je direct voor de woning kunt gebruiken.

De voordelen van het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning heeft veel voordelen. Allereerst is het verduurzamen van een woning natuurlijk goed voor het milieu. Er wordt namelijk voor gezorgd dat er minder energie nodig is om de woning warm te maken en te houden. Daarnaast is het verduurzamen van je huis ook voordelig voor je portemonnee. Energie is tegenwoordig erg duur. Door het verduurzamen ga je minder energie gebruiken, waardoor je uiteindelijk minder af hoeft te rekenen. Tot slot is het verduurzamen van je woning goed voor de toekomst. Je kunt alle oude ramen en kozijnen vervangen met nieuwe, waardoor ze weer een hele tijd mee gaan. Zo weet je zeker dat je woning goed blijft!

Gerelateerde artikelen