Alle voordelen van kunstplanten op een rijtje
Home » Alle voordelen van kunstplanten op een rijtje

Alle voordelen van kunstplanten op een rijtje

door admin

Planten zijn en blijven enorm populair. Je ziet ze dan ook eigenlijk overal wel, in de winkel, op kantoor, in de woonkamer. Met planten zorg je eenvoudig en snel voor een natuurlijke en frisse uitstraling en kleed je het interieur op een leuke manier aan. Vind jij het ook zo mooi om planten in huis of op kantoor te hebben, maar heb je helaas geen groene vingers en lijken de planten iedere keer alleen maar dood te gaan? Kies dan eens voor kunstplanten! Kunstplanten hebben in tegenstelling tot echte planten geen onderhoud nodig, je hoeft ze namelijk geen water te geven, niet te bemesten en ook niet bij te knippen. Benieuwd naar de overige voordelen van kunstplanten? Lees dan snel verder.

Kunstplanten gaan nooit dood

Het grootste voordeel van kunstplanten is natuurlijk dat ze nooit doodgaan. Echte planten hebben veel zorg en aandacht nodig. De ene keer geef je ze te veel water en de andere keer weer te weinig, of ze staan op een donkere plek. Bij kunstplanten hoef jij je hier voortaan geen zorgen meer over te maken, ze zijn namelijk altijd in topvorm. Zeker als je kiest voor kunstplanten van Happyshopper weet je dat je altijd goed zit. 

Geen onderhoud nodig
Je hoeft kunstplanten geen water te geven en je hoeft ze ook niet te snoeien of te verpotten. Je hoeft daarnaast ook geen rekening te houden met de hoeveelheid licht die de plant nodig heeft. Je kunt kunstplanten hierdoor makkelijk in een donkere kamer plaatsen zoals bijvoorbeeld de badkamer. 

Niet van echt te onderscheiden
Als je kiest voor hoogwaardige kunstplanten, zijn deze eigenlijk bijna niet van echte planten te onderscheiden. Zeker niet wanneer je de kunstplanten in een mooie sierpot zet een voorziet van een laagje echte potgrond, houtschors of ander opvulmateriaal. Pas als je de planten aanraakt heb je door dat het geen echte planten zijn maar gaat om nepplanten. Daarnaast zijn er ook kunstplanten die gemaakt zijn van een combinatie van kunststof of kunstzijde en een echte boomstronk. Dit draagt nog meer bij aan het echte ontwerp van de planten. 

Je kunt niet allergisch zijn voor kunstplanten

Er zijn mensen en dieren die voor bepaalde planten allergisch kunnen zijn. Dit is niet erg fijn, zeker niet als je de plant in kwestie erg mooi vindt. Deze allergische reactie wordt veroorzaakt door een stofje die de planten afgeeft die met de huid, ogen of slijmvliezen kan reageren. Bij kunstplanten heb je hier gelukkig geen last van. 

Gerelateerde artikelen