Verbeter je slaap met dit artikel
Home » Verbeter je slaap met dit artikel

Verbeter je slaap met dit artikel

door admin

Weet jij dat de gemiddelde mens maar liefst één derde van zijn of haar leven slapend doorbrengt? Je lichaam heeft immers slaap nodig om volledig te kunnen herstellen. Zonder de juiste nachtrust merk je onmiddellijk dat je minder productief bent en aan vrolijkheid hebt ingeboet. Heb jij momenteel last van slechte slaap? Dan is het van groot belang om dit artikel goed door te nemen. Je leert hier namelijk precies over wat je kunt doen om van slaapproblemen af te komen. Daardoor slaap jij straks weer als Doornroosje.

Leg je elektronica goed weg

In de eerste plaats is het belangrijk om ruim voor het slapen gaan niet meer in de weer te zijn met elektronica. Denk dan met name aan je mobiele telefoon of je televisie. Dit komt doordat elektronica een bepaald licht afgeeft die normaliter je alleen ziet bij zonsopgang. Daardoor verwar jij jouw lichaam en kom je vele moeilijker tot slaap. Vermijd dus dit licht door een uur van tevoren je elektronica weg te leggen of uit te zetten. Pak in plaats daarvan een leuk boek. Je zult meteen merken dat slapen makkelijker gaat.

Maak gebruik van verzwaringsdekens

Een andere manier om beter tot slaap te komen, is door middel van een verzwaringsdeken. Dit is een speciale soort deken dat wat zwaarder is dan gewone dekens. Daardoor wordt het moeilijker voor je om tijdens het slapen te woelen en te draaien. Als gevolg hiervan maak jij jezelf dus minder snel wakker. Verder helpen dit soort dekens met jezelf kalmeren voordat je slaapt. Een zwaar deken van bijvoorbeeld Latona Blanket geeft namelijk mensen een gevoel van veiligheid. Hierdoor kom je voor het slapen gaan beter tot ontspanning.

Wees consistent

Tot slot is het ook belangrijk om consistent te wezen. Dit doe je door een bepaald slaaproutine op te bouwen. Denk dan aan zaken als op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en opstaan. Net zoals met een vegetarisch dieet is consistentie een essentieel ingrediënt om succesvol te zijn. Houd hier dan ook goed rekening mee voordat je besluit om de kans op een goede nachtrust op te geven en geen vitaal leven te leiden.

Gerelateerde artikelen