conditie oefeningen
Home » Conditie oefeningen

Conditie oefeningen

door Vincent

Een goede conditie staat voor een prettig leven. Want een goede conditie is niet alleen handig als je hardloopt maar zeker ook als je regelmatig de trap op en neer moet. Met een goede conditie gaat alles je net even wat gemakkelijker af, ook in het dagelijks leven.

Meer manieren om conditie op te bouwen

Behalve extensieve duurtraining waarbij je langere afstanden in een laag tempo loopt om conditie op te bouwen, zijn er meer manieren om wat aan je conditie te doen. Er zijn tal van conditie oefeningen mogelijk, die je kunt combineren met de duurtraining of die je los van deze trainingen uitvoert. Wel eens van Mountain Climbers gehoord? Dit is een perfecte oefening om je conditie te verbeteren. Bovendien versterkt deze oefening het gebied rond je romp. Je neemt dezelfde uitgangspositie als wanneer je een push-up oefening doet. Je spant de spieren goed aan en houd je rug recht. Vervolgen ga je met je rechterknie richting je borst en weer terug. Vervolgens doe je dat met links. De bedoeling is dat je om en om blijft oefenen maar dat je dit wel steeds sneller doet. Probeer dit in series van 30 tellen vol te houden.

Dribbelen op de plaats

Ter afwisseling dribbel je op de plaats. Je maakt mini pasjes op de plaats en beweegt niet voor- of achteruit. Doe dit 20 tellen rustig en twintig tellen intensief. Ook een ideale conditie oefening is touwtje springen. Je kunt er elk springtouw voor gebruiken. Je houdt het touw stevig vast en voor de rest is het een kwestie van springen. Ook een leuke oefening is Burpees. Je begint rechtop staand en beweegt vervolgens in de bekende squat positie omlaag. Je zet je handen op de grond en spring met je benen naar achteren. Je zou vervolgens nog een push-up kunnen doen. Vervolgens ga je weer naar voren en ben je terug in de startpositie. Overigens is het goed om tijdens het opbouwen van de conditie ook goed en verantwoord te eten.

Doe Jumping Jacks!

Prima conditieoefening is ook de Jumping Jack. Je staat rechtop, met de armen langs je lichaam. Je springt vervolgens met beide benen naar buiten – je rechterbeen naar rechts, link naar links- en als je de sprong maakt beweeg je ook beide armen in een zwaaiende beweging omhoog tot ze boven je hoofd uitkomen. Doe deze oefening in een redelijk tempo en je plukt al snel de vruchten van een verbeterde conditie.

Lees ook: Insanity

Gerelateerde artikelen