cocktail glazen
Home » Cocktail glazen

Cocktail glazen

door Vincent

Een glas of een set glazen kan wel degelijk het verschil maken. Kijk maar eens naar het bijzondere cocktail glas. Dit is het bekende drinkglas met een steel en een meer wijdvormige en ook puntvormige kelk. Het voetje heeft bij cocktailglazen wel degelijk betekenis en is er niet alleen voor de sier. Het voetje is wijd om zo voor balans te zorgen. Lees hier alles over cocktailglazen.

Houd het glas vast zonder dat de lichaamstemperatuur invloed op je drankje kan hebben

De steel van cocktailglazen zorgt er bovendien voor dat je het glas vast kunt houden zonder dat de temperatuur van je lichaam je drankje tijdens de Vega BBQ kan beïnvloeden. De meest bekende van de cocktailglazen is zonder twijfel het Martini glas. Niet voor niets wordt een cocktailglas ook wel eens Martini glas genoemd. Het is heel simpel, bij een heerlijke cocktail hoort gewoon het juiste cocktailglas. Daarom ook heb je het glas ion talloze soorten en maten. De vormen zijn steeds herkenbaar en het glas kan aangepast worden aan de cocktail. Heb je een bruisende cocktail, dan vraagt dat om een speciaal glas. Ook de vraag of er ijs in moet of niet speelt mee bij de keuze voor het glas.

Bekende glazen zijn de Hurricane en ook de Tumbler

Het Martini glas is niet het enige bekende lid van de cocktailglazen familie. Je kent vast en zeker ook wel het Margarita glas, de Hurricane, de al even bekende Tumbler, de Flute, een Longdrink en het Tiki glas. Stuk voor stuk cocktail glazen die een vaste plek in ons leven hebben ingenomen. Desondanks blijft het Martini glas toch de bekendste. Ja, je zou het een old fashioned glas kunnen noemen. Het glas ligt lekker in de hand en door het statige statief word je hand niet koud, andersom word je cocktail niet warm. Heb je een dunner glas, doe er dan geen ijs in.

Laat je niet foppen door de inhoud van een Martini glas

Cocktails kunnen ook vanuit een shaker geserveerd worden in het Martini glas. Vergis je overigens niet in het Martini glas, een glas dat in de meeste gevallen toch aangezien wordt als een wat kleiner glas. Schijn bedriegt echter. Zeker door de brede V-shape van dit glas gaat er meer in dan je denkt. En dat ga je zeker voelen. Houd daar dus nadrukkelijk rekening mee en laat je niet verrassen. Het blijven altijd bijzondere glazen, de cocktail glazen. Zorg dat je er altijd voldoende in huis hebt.

Gerelateerde artikelen