bakvormpjes
Home » Bakvormpjes garanderen een mooie cake en mooi gebak

Bakvormpjes garanderen een mooie cake en mooi gebak

door Vincent

Als je een cake wilt bakken, een heerlijke taart wilt maken of kiest voor het maken van een muffin, je hebt hoe dan ook bakvormpjes nodig. Want anders krijg je nooit een mooie taart of cake. Zorg dus dat je de bakvormen in orde hebt. Over de bakvormpjes is net als over andere gadgets als de rijststomer best het een en ander te vertellen. En dat doen we hier dan ook graag.

Springvorm, metalen bakvorm en de siliconen uitvoering

Zo heb je bakvormpjes in de vorm van een springvorm. Deze vormen klik je na het bakken los. Gebak en cake klik je er dus zo erg gemakkelijk uit Een andere optie is een metalen bakvorm. Iedereen kent vast wel het muffin bakblik of ook de metalen cakevorm. Daarnaast heb je nog een derde optie, de siliconen bakvorm.

Vloeibare boter werkt gemakkelijker

Kies je voor een springvorm of een metalen bakvorm dan is het uitermate belangrijk dat ze goed ingevet worden. Je kunt ook beter bakpapier op de bodem van de bakvorm leggen. Je vet de bakvormpjes goed in en bij voorkeur doe je dat met een kwastje. Zo kun je ook de randen en de hoekjes bereiken. Het is gemakkelijker werken met vloeibare boter. Dan hoef je ook niet eerst boter te smelten. Gebruik plantaardige producten. Die zijn vaak iets dikker maar toch erg goed smeerbaar. Met plantaardige boter kun je een gelijkmatige laag achterlaten op de bakvorm. En dat is ideaal.

Creëer extra laagje tussen beslag en vorm

Als je verstandig bent dan doe je ook wat bloem in de bakvorm. Zo creëer je een extra laagje tussen het beslag en de vorm. Bovendien laat de cake of het gebak extra goed en gemakkelijk los. Dit kun je ook doen door met wat suiker te werken als je zoet gebak maakt of met paneermeel als je iets hartigs maakt. Kijken we naar de siliconen bakvorm, dan hoef je die in principe niet in te vetten. Koop je een nieuwe siliconen bakvorm dan is het verstandig dit de eerste keer wel te doen of als de siliconen bakvorm al wat ouder is. Nadeel van het gebruik van siliconen is dat door de flexibiliteit de taart of het gebak iets gemakkelijker uit kan lopen.

Laat cake of gebak afkoelen in de bakvorm

Het is altijd verstandig als je met een bakvorm werkt en iets lekkers maakt, je het altijd nog een kwartiertje laat afkoelen in de vorm. Gebak krimpt altijd iets. Bovendien is het dan gemakkelijker uit de bakvormpjes te halen.

Gerelateerde artikelen