5 tips om hoger te scoren in Google
Home » 5 tips om hoger te scoren in Google

5 tips om hoger te scoren in Google

door admin

Heb je een webshop, maar wil het nog niet lukken om meer klanten te krijgen? Dan kan het zijn dat je niet goed vindbaar bent op Google. Gelukkig zijn er bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Maar wat kun je precies doen om hoger te scoren in Google? Wij geven je 5 tips.

1: SEO uitbesteden

Het beste dat je kunt doen, is het uitbesteden van je SEO aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Je kunt hiervoor zoeken naar een bedrijf dat werkzaam is in jouw regio. Zit je bedrijf bijvoorbeeld gevestigd in Dordrecht, zoek dan naar SEO Dordrecht om een goed SEO-marketingbureau te vinden dat jou kan helpen. Zij kunnen een campagne aanpassen aan jouw wensen en bedrijf, zodat je geen algemene adviezen hoeft uit te proberen. Zo heb je meer zekerheid dat het werkt

2: Maak je website gebruiksvriendelijk (ook voor mobiele gebruikers)

Niets is vervelender dan een trage website of een website die te moeilijk is. Zorg daarom dat jouw website niet alleen gebruiksvriendelijk is voor PC-gebruikers, maar ook voor mobiele gebruikers. Tegenwoordig gebruiken mensen steeds vaker Google op hun mobiele telefoon, ze zullen daarom sneller wegklikken als je geen mobiele website hebt.

3: Gebruik visuals

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden: gebruik dus niet alleen tekst, maar ook visuals om je boodschap sterker over te laten komen. Je kunt gebruik maken van foto’s, maar ook video’s, infographics en presentaties zijn goede vormen van visuals.

4: Linkbuilding

Als je je al eerder hebt ingelezen over SEO, dan heb je vast wel over linkbuilding gehoord. Met linkbuilding bouw je een sterker linkprofiel op. Dit doe je door veel kwalitatieve links op andere websites te krijgen. Ook hiervoor kun je een SEO-bedrijf inschakelen.

5: Back to basics

Google blijft nieuwe eisen stellen aan websites om hoog te scoren, maar vergeet ook de traditionele SEO-eisen niet! Het is belangrijk om op je SEO-pagina’s een goede H1 te hebben met je belangrijkste zoekwoord. Ook een paar goede H2’s met zoekwoorden zijn belangrijk. Ook de meta title en meta description zijn belangrijk: deze moeten verleidelijk genoeg zijn, zodat mensen erop klikken.

Gerelateerde artikelen