rijststomer
Home » Rijsstomer maakt eind aan alle problemen

Rijsstomer maakt eind aan alle problemen

door Vincent

We eten in ons land eigenlijk best veel en vaak rijst. Soms doe je dat als hoofd- soms ook als bijgerecht. Probleem met rijst is dat nog steeds heel erg veel mensen het lastig vinden hoe ze rijst nou precies moeten koken. Want zoals iedereen weet, komt het koken van rijst heel precies. Met een rijsstomer ben je meteen van deze problemen verlost en eet je altijd alleen nog de lekkerste rijst. Overigens lees je elders op dit platform hoie je het best om kunt gaan met risotto, ook een aanrader.

Spoel rijst altijd eerst af met water

Maar eerst nog even wat andere tips die je helpen bij de bereiding van rijst. Wat veel mensen namelijk nog wel eens vergeten, is de rijst eerst af te spoelen voor je het opwarmt. Dit ongeacht op welke manier je de rijst ook op gaat warmen. Omdat rijst namelijk zetmeel bevat, kan er zonder dat je de rijst eerst afspoelt een schuimlaag ontstaan. Nou is dat nog niet zo erg, het maakt echter de kans op klonteren echter welk serieus groter.

Een deel rijst op twee delen water

Nog iets. Hoeveel water gebruik je dan als je rijst gaat koken? Want ook daarover lopen de meningen nogal uiteen. Wat de verpakking ook zegt en wat de buurvrouw ook meent, als je de verhouding een deel rijst op twee delen water aanhoudt, zit je altijd goed. Daar hoeft dus geen maatbeker meer aan te pas te komen. Je neemt gewoon een kopje rijst en twee kopjes water. Zit je altijd goed.

Met speciaal mandje en een speciale lepel

De oplossing om altijd goede rijst te eten en te serveren is echter kiezen voor de rijststomer. Deze stomer kookt je rijst op de best denkbare wijze en houdt de rijst bovendien warm. De meeste stomers worden geleverd inclusief een stoofmandje en een speciale rijstlepel. De rijststomers maak je gemakkelijk schoon en de pan waarin de rijst gestoomd wordt is vaak uitneembaar. De pan is doorgaans overigens van aluminium gemaakt.

Rijststomers voor de magnetron

Je hebt tegenwoordig zelfs magnetron rijststomers. Een speciale plaat zorgt er dan voor dat er van overkoken geen sprake meer is. Ook voor deze speciale rijststomer is weer een speciale lepel beschikbaar voor het omroeren van de rijst meegeleverd. Met de rijststomer weet je zeker dat de rijst wordt zoals jij dat in je hoofd hebt. Dat is in de pan met water, met de factor tijd en de vragen over de verhouding nog maar de vraag. Want je weet hoe het gaat met rijst; als je iets te lang wacht, dan kun je het weggooien.

Gerelateerde artikelen