vega bbq
Home » Vega BBQ

Vega BBQ

door Vincent

Je zou een barbecue met vlees eigenlijk best ouderwets kunnen noemen. Een Vega BBQ is namelijk veel hipper en minimaal even smaakvol. Ook zonder vlees eet je heerlijk en maak je het gezellig rond de grill. Hoe? Dat vertellen we je hier. Eet alvast smakelijk!

Maak groentepakketje en een pakketje met zoete aardappel

Nee hoor, een barbecue hoeft niet per se alleen om vlees te draaien. Sterker nog; je kunt er best zonder. Moeilijk is het niet, er zijn namelijk tal van heerlijke gerechtjes voor op de BBQ beschikbaar die het eten meer dan de moeite waard blijken. Wat dacht je van bijvoorbeeld pontobello, paprika en groenten; het is allemaal zeer geschikt voor op de barbecue. Dat geldt zeker ook voor een spies tofu en falabel balletjes. Je kunt prima groente pakketjes maken, of pakketjes met zoete aardappel. En wat dacht je van stukjes vegetarische pizza dan? Ook heerlijk voor op de barbecue kunnen wij je verzekeren.

Combineer het met paprika en cherrytomaat

Daar gaan we. Onze eerste tip die niet mag ontbreken op de Vega BBQ zijn gevulde BBQ pontobello’s met perzik. Deze grote gevulde champignon vul je verder met geitenkaas, perzik en walnoot. Echt een aanrader. Dat geldt in niet mindere mate voor de falabel barbecue spiesjes die je kunt bereiden op de grill. De balletjes zijn perfect voor op de grill en je combineert ze met aubergine bijvoorbeeld, of met paprika en cherrytomaat.

Creëer een tropische snack

Maak verder zoete aardappel pakketjes en laat ze poffen en vergeet ook de balsamico champignons op spies niet. Op de spies is dan plaats ingeruimd voor overheerlijke en sterk gemarineerde champignons. Een Vega Burger? Ook prima voor tijdens de Vega BBQ. Neem eens een fris broodje met mango een even frisse avocado. Op die manier creëer je een tropische snack om van te watertanden. Het water zal je eveneens uit de mond lopen als je een spies maakt met pittige tofu.

Geitenkaas en walnoot; dat wordt smullen

Denk je dat een vegetarische pizza het alleen goed doet in de oven. Nee hoor, je bereidt een pizza of een deel ervan met courgette en feta prima op de barbecue. Wat je ook goed kunt doen is een gevulde punt paprika maken. Je vult de paprika dan met geitenkaas en walnoot. Echt overheerlijk. Tenslotte kun je een groene spies met een heerlijke kruidendip maken. En zo zie je maar, vlees is overbodig als je gaat barbecueën en ongezelliger wordt het er zeker ook niet door.

Gerelateerde artikelen