gevulde paprika
Home » Gevulde paprika

Gevulde paprika

door Vincent

Je eet geen vlees? Heb je dan wel eens aan gevulde paprika gedacht? Het is snel en betrekkelijk eenvoudig gemaakt en de smaak is heerlijk. We leggen je hier uit hoe je zonder vlees optimaal geniet van de lekkerste gevulde paprika’s. Alternatief? Denk dan eens aan een maaltijdsalade.

Eerst boodschappen doen

Je gaat eerst boodschappen doen en zorgt dat je een rode ui een courgette en 125 gram champignons haalt. Vergeet zeker ook een teentje knoflook niet, net als 500 gram tomaten uit blik. Je zorgt dat je straks een klein beetje verse basilicum hebt en hebt ook pijnboompitten in de buurt. Belangrijk: neem vier grote gele paprika’s mee en zorg dat je de beschikking hebt over Parmezaanse kaas van het blok. Dan heb je in elk geval alles in huis en kun je beginnen met de bereiding van de gevulde paprika’s.

Dan is het tijd voor het grotere werk

Dan begin het grote werk, de bereiding van de gevulde paprika’s. Eerst verwarm je de oven al iets voor op 180 graden en je laat een grote kom water koken. Je pelt de ui en maakt er dunne ringen van. Je wast en maakt de courgette in blokjes en schijfjes. Je pelt ook de look, die je vervolgens versnippert. Van het basilicum haal je de blaadjes af van de steeltjes. Je verhit nu een stoofpotje met een eetlepel olie op een matig vuurtje en doet de rode ui, de courgette, champignons en look toe. Vijf minuten later voeg je de tomaten toe en vervolgens brengt je het geheel aan de kook. Heeft het gekookt? Zet het vuur dan lager en laat de ontstane saus nog een kwartiertje wat pruttelen.

Laat de paprikahelften schrikken in een ovenschaal

Het is nu tijd de paprika te halveren om ze vervolgens te blancheren. Leg ze drie minuten in kokend water en laat ze vervolgens goed uitlekken. Is de saus ondertussen helemaal klaar? Haal het dan van het vuur en roer het basilicum door de saus en voeg meteen ook zout, peper en pijnboompitten toe. Laat de uitgelekte paprikahelften schrikken in een ovenschaal en vul ze daarna met saus. Je dekt vervolgens de schotel af met aluminiumfolie en schuif het geheel voor een minuut of twintig in de oven. Dan haal je het folie weg en bestrooi je het geheel ruimschoots met Parmezaanse kaas. Nu laat je de gevulde paprika’s nog een minuut of tien onafgedekt in de oven staan om vervolgens aan tafel te gaan.

Gerelateerde artikelen