vega lasagne
Home » Vega Lasagne

Vega Lasagne

door Vincent

Wie denkt dat je zonder toevoeging van vlees niet zoiets als lasagne kunt maken en denkt dat de wereld zonder vlees ophoudt te bestaan, die komt bedrogen uit. Wel eens aan Vega Lasagne gedacht? Aan lasagne zonder ‘onmisbaar’ vlees dus? Aan dit heerlijke gerecht worden gewoon extra groenten toegevoegd, denk maar eens aan gegrilde courgette, champignons en paprika. Je weet niet wat je proeft, zo lekker is het. Je mist het vlees niet eens! Nadat we al eerder vertelden over het maken van risotto, leer je vandaag hoe je Vega Lasagne maakt.

Zorg dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt

Als je heerlijke Vega Lasagne wilt maken voor vier personen, zorg dan dat je in elk geval twaalf vellen lasagne, twee mozzarella bollen, twee kleine courgettes en een pot gegrilde paprika van tenminste 295 gram in huis hebt. Vergeet zeker ook de tomatensaus niet en zorg dat je een ui, twee teentjes knoflook, een blikje tomatenpuree, een theelepel suiker, wat Italiaanse kruiden en peper en zout binnen handbereik hebt. Heb je dat? Dan kun je aan de slag.

Verwarm de oven tot een temperatuur van 190 graden

Je snijdt een courgette in plakken en de champignons in kleine plakjes en grilt de courgette in een grillpan met een beetje olie. Dit doe je net zo lang tot er mooie grillstrepen zichtbaar worden. Tijdens het bakken let je goed op en bestrooi jij ze met een beetje peper en zout overigens. Je bakt nu ook de champignons in een met wat olie gevulde pan. Ondertussen verwarm je de oven tot een temperatuur van 190 graden.

Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout

Je bent er nog niet, want nu snipper je de ui en het knoflook fijn, waarna je ze aanfruit in een grote wokpan. Je voegt tomatenpuree toe en bakt dit een minuut of twee mee. Daarna giet je de tomatensaus er bij en breng je het geheel op smaak. Dit kun je prima doen met Italiaanse kruiden en al net zo goed met peper en zout en zeker ook met suiker. Doe er alvast een beetje tomatensaus bij.

Drie kwartier wachten en vervolgens smakelijk eten

Je doet wat tomatensaus in de ingevette ovenschaal en verdeelt er wat champignons overheen. Je zorgt vervolgens voor afdekking met de lasagnebladen. De gegrilde courgette, de reepjes gegrilde paprika, mozzarella, kaas en saus vormen de rest van deze afdekking. Vervolgen plaats je de schotel in de oven, wacht je drie kwartier en geniet je vervolgens van een heerlijke Vega Lasagne. Eet alvast smakelijk.

Gerelateerde artikelen