Vega Burger
Home » Vega Burger

Vega Burger

door Vincent

Een Vega Burger ziet er minstens zo smakelijk uit als een reguliere hamburger. De mensen die denken dat een broodje hamburger zonder vlees niet bestaat, doen er verstandig aan zich toch eens te verdiepen in de Vega Burger. Zien is eten, want als er een burger is die er lekker uitziet dan is het wel de Vega Burger. En mocht je toch iets anders zoeken, denk dan eens aan zoiets als risotto bijvoorbeeld.

Minstens zo hip als een hamburger

Vega Burgers zijn minstens zo hip als een hamburger. Wellicht zelfs wel hipper. En de verscheidenheid is groot. Er is meer dan één Vega Burger. Je hebt Hawaiaanse burgers bijvoorbeeld, je hebt de Oliver’s Bhaji burgers en de Surpreme burger, terwijl de groene plantaardige burger er ook al mag zijn. Een van de meest populaire Vega Burgers is wel de Texaanse burger. Over de ontwikkeling van de Vega Burger zijn ondertussen al boeken vol geschreven, en dat zegt wel al iets. Neem het kookboek Veggie & Vegan, een boek vol de lekkerste hamburgers maar dan wel zonder vlees. Het boek is geschreven door Jonathan Hade. Hij trakteert de lezer op een boek vol met Vega Burgers. En een daarvan is de Texaanse Burger.

Snel boodschappen doen

De Texaanse Burger heeft alles en bestaat uit onder meer knapperige tortilla’s, verse guacamole en jalapanopeper, met uiteraard gekarameliseerde ui. Wil een heerlijke Texaanse burger maken, dan moet je wel even boodschappen doen. Je hebt namelijk nogal wat nodig. Zo haal je een grote rode ui, zorg je dat je teentjes knoflook hebt net als plantaardige olie. Zorg voor drie eetlepels maiskorrels en twee eetlepels bloem. Theelepels komijnpoeder en cayennepeper is ook al onmisbaar. Vergeet verder de paprikapoeder niet en zout uiteraard

Vergeet de tortillachips niet

De Vega Burger in de Texaanse uitvoering is een genot voor de smaakpupillen, niet in de laatste plaats vanwege de toevoeging van guacamole. Je belegt het broodje met delen ui, zeker met twee eetlepels balsamicoazijn, plantaardige olie, twee eetlepels agave diksap, twee tomaten, drie jalapanopepers, peterselieblad en tortillachips. Alleen de burger zien en je bent overtuigd. De bereiding wordt mooi omschreven in het boek van Hade. Kwestie van uien schillen en pellen. Kidneybonen goed zeven, knoflook fijn hakken en de gekarameliseerde uit garneren. De guacamole maakt de Texaanse Burger extra smaakvol. Je kunt dit overigens langer vers houden als je de pit van de avocado in het mengsel legt. En nu aan de slag en boodschappen doen.

Gerelateerde artikelen