Hydrokorrels
Home » Hydrokorrels als ideale potgrond

Hydrokorrels als ideale potgrond

door admin

Bent u op zoek naar een goede, betaalbare potgrond die perfect werkt voor uw planten? Dan zijn er natuurlijk meerdere opties te vinden. Heeft u bijvoorbeeld wel eens overwogen om hydrokorrels te gebruiken? Deze potgrond zorgt voor een goede bodem, waar uw planten mooi in kunnen groeien en bloeien. Een perfect product om te overwegen als u planten wilt kweken. Het is daarbij ook een betaalbaar alternatief voor duurdere soorten potgrond.

Wat zijn hydrokorrels precies?

Hydrokorrels zijn kleine balletjes, kleikorrels eigenlijk, die heel goed zijn in het absorberen van vocht. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt om de waterhuishouding in een plantenbak of pot goed te reguleren. Ze nemen het vocht dat de planten krijgen op en zorgen er zo voor dat er onder in de pot geen wortelrot ontstaat. Het is daarbij ook een goed product om boven op een kleigrond te strooien. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je potgrond minder snel droog wordt. Het gevolg hiervan is dat u ook minder vaak water hoeft te geven.

Hoe gebruikt u hydrokorrels?

Als u hydrokorrels heeft aangeschaft om te gaan gebruiken bij het planten in uw tuin of op uw balkon, dan raden we aan om ze eerst even af te spoelen voordat u ze gebruikt. De korrels kunnen stoffig of vuil zijn, het is dan goed om dit vooraf te verwijderen. Daarna doet u de korrels in de pot. In de regel is het zo dat u het beste een kwart van de pot vult met hydrokorrels, de rest van de pot met standaard potgrond. Het mooie aan deze korrels is dat ze altijd opnieuw gebruikt kunnen worden. Gewoon even de korrels wassen en ze dan een nieuwe pot er weer mee vullen. Maakt u zich daarbij geen zorgen als de korrels wit zijn geworden. Dit zijn alleen maar mineralen, die u er ook eenvoudig af kunt wassen.

Hydrokorrels als ideale waterhuishouding

De hydrokorrels zorgen ervoor dat alles met de waterhuishouding in uw plantenbak perfect wordt geregeld. Gaat u dan ook potgrond kopen? Let er dan op dat u hier ook een zak hydrokorrels bij neemt. U weet dat zeker dat uw planten een nog betere start krijgen en ook langer kunnen blijven bloeien. Doordat de korrels opnieuw kunnen worden gebruikt zijn ze ook bijzonder voordelig. Ze zijn daarbij in zakken van verschillende formaten te krijgen, zodat u ook altijd even met een kleinere zak kunt proberen of u het prettig werken vindt met de korrels.

Lees ook: Top 10 eetbare planten

Gerelateerde artikelen