Macarons
Home » Hoe maak je macarons?

Hoe maak je macarons?

door admin

Ga je macarons maken? Prima idee. Maar hoe doe je dat dan? We leggen je hier uit hoe je macarons maakt waarbij we kiezen voor de uitvoering met milk chocolate sesame cream.

Leg alvast bakpapier klaar, net als de spuitzakken

Je gaat naar de winkel en zorgt dat je in elk geval 600 gram gemalen amandelen in huis hebt, net als 600 gram poedersuiker, een vanillestokje en zes eiwitten. Voor de vulling haal je 600 gram kristalsuiker en 6 eiwitten in huis, met de nodige eieren, slagroom, volle melk, melkchocolade en sesamolie. Je gebruikt om precies te zijn vier eidooiers, 350 milliliter slagroom, 150 milliliter volle melk, 400 gram melkchocolade en een eetlepel sesamolie. Ter voorbereiding leg je bakpapier op de bakplaat en leg je alvast de spuitzakken klaar. Ook verwarm je de oven alvast voor op 135 graden. 

Maak het geheel fijn en klop de eiwitten stijf

In eerste instantie ga je aan de slag met de macaronspaste. Wat je doet is de amandelen malen in een keukenmachine fijn, aan de amandelen heb je poedersuiker toegevoegd. Maal het geheel fijn en klop de eiwitten stijf. Het amandel en suikermengsel doe je vervolgens in een kom. Je voegt eiwit toe waardoor een zeer soepele paste ontstaat. Dan is het tijd voor de finishing touch. 

Verwarm het geheel tot 110 graden

Je gaat nu suikerstroop door het water mengen  en brengt het geheel aan de kook, waarbij je het geheel verwarmt tot 110 graden. Je slaat vervolgens de eiwitten stijf en schenkt al kloppend de suikerstroop er bij. Je klopt het geheel nog even goed door net zo lang tot de meringue goed afgekoeld is. Daarna voeg je opnieuw een derde deel suikerstroop toe, net zo lang tot ook het laatste deel verwerkt is. Het mengsel dat is ontstaan, doe je vervolgens in de al gereed liggende spuitzakken. 

Tik met de bakplaat op het aanrecht

Je gaat nu natte randjes met een doorsnee van 4 centimeter op de bakplaat aanbrengen. Je tikt met de bakplaat twee keer op het aanrecht. Dan namelijk, worden de rondjes vlak en worden ook luchtbelletjes verwijderd. Daarna laat je het geheel een half uur drogen. Dan bak je in tien minuten de macarons, die als het goed is een mooi voetje hebben en dof zijn geworden. Je haalt ze nu uit de oven en laat ze afkoelen op het bakpapier. Koel? Haak het bakpapier dan weg en vul ze met milk chocolate sesame cream.

Lees ook: Effectief afvallen met het Alizonne dieet

Gerelateerde artikelen