servies
Home » Gezelligheid kent geen tijd: leg je gasten in de watten!

Gezelligheid kent geen tijd: leg je gasten in de watten!

door admin

Constant ben je aan het werk om iets prachtigs te maken van een gezellige avond. En werpt het eenmaal zijn vruchten af, dan is dat langverwachte samenzijn zo voorbij!

Maar je houdt er wel prachtige herinneringen aan over, dat is ook iets. Je hebt nu de beschikking over de herinneringen aan de verrukte en dankbare gezichten van iedereen die jouw heerlijke gerechten heeft mogen proeven en zich vergaapt aan jouw persoonlijke en sfeervolle interieur. Op al deze elementen doe jij natuurlijk jouw stinkende best. Pardon, stinkend?! In jouw woning overheersen alleen maar de heerlijkste geuren, van de keuken tot in de woonkamer! En de resultaten daarvan, gecombineerd met de sfeer van jouw interieur, zorgen ervoor dat jouw gasten eigenlijk niet willen vertrekken.

Alles staat of valt met de moeite die jij zelf in deze bijeenkomst steekt. Want we nemen aan dat jij een geslaagde avond als deze maar wat graag vaker zou willen herhalen! Lees in dat geval gauw verder voor enkele handige tips.

Geheid kwaliteit

Op servies en keukengerei moet je niet besparen, ook al kan dit op zichzelf een flinke kostenpost zijn. Ideaal zou het zijn wanneer je dit geleidelijk in huis haalt, zodat je uiteindelijk niks tekort komt. En hoe hoog de prijs ook is, je hebt niks aan goedkope troep die razendsnel dof wordt of heel gemakkelijk kapot gaat. Daarvoor moet je om de haverklap vervanging vinden en dan heb je meer aan potten, pannen, borden, schalen en andere artikelen waar je nog jarenlang iets zult hebben. Ga dus na welke merken je kunt vertrouwen, welke je in staat bent om te betalen en wat je maar wat graag aan je verzameling zou willen toevoegen. Doe eventueel navraag in je directe omgeving of zoek naar reviews in Google.

Plaatje en daadje

Houd de spanning erin en schep verwachtingen. Maak je bezoekers extra blij wanneer blijkt dat jij in staat bent om die zelfs ruimschoots te overtreffen! Om dit voor elkaar te krijgen, ruim je je interieur op totdat alles netjes is. Maak alle ruimtes schoon waar jouw bezoekers zullen komen – het liefste je hele huis – en richt alles zo in dat er plaats is voor iedereen. Zorg dat tafellakens, placemats, decoraties, verlichting en bestek perfect op elkaar zijn afgestemd om sfeer te scheppen. In dit laatste geval kunnen we jou messen, vorken en lepels van van Kempen en Begeer aanbevelen, aangezien die overal bij passen!

Nog een gaatje over?

Nou, dat hopen we maar, aangezien het wel zo gezellig is om af te sluiten met een gezellige borrel of een kopje koffie. Of thee. En koude dranken – zoals sap – zijn natuurlijk ook welkom, zeker wanneer je gasten daar specifiek om vragen. En hoe kun je zo’n verzoek nou weigeren?

Haal wederom je mooiste servies tevoorschijn en zorg dat je er heerlijke hapjes bij kunt serveren. Het liefste maak je die natuurlijk nog zelf ook, want alleen op jouw eigen kwaliteit kun jij vertrouwen!

Lees ook: De ambitie die uit jouw keuken komt

Gerelateerde artikelen