borrelplank
Home » De ambitie die uit jouw keuken komt

De ambitie die uit jouw keuken komt

door admin

En uit jouzelf natuurlijk, laten we dat niet vergeten! Die is overduidelijk wanneer jouw gasten de gerechten en hapjes zien die jij met zorg en liefde bereid hebt.

En om ervoor te zorgen dat het jouw gasten nergens aan ontbreekt, is het wel zaak dat jij alles in huis hebt om bezoekers, gezinsleden en jouzelf flink in de watten te leggen. Want om professioneel uit de hoek te komen, is het heel belangrijk dat je niets aan het toeval overlaat. Uiteraard betekent dit dat je goed moet kijken naar jouw huidige verzameling keukengerei en er zeker van zijn dat alles aan jouw strenge eisen voldoet. Laat je daarbij leiden door jouw eigen ervaring en, natuurlijk, jouw streven om enkel de meest perfecte culinaire hoogstandjes te serveren op bord en borrelplank.

Wat mag er bijvoorbeeld absoluut niet aan jouw kookgeluk ontbreken?

Meetinstrumenten

En nee, dan geen liniaal of geodriehoek maar wel keukenhulpjes die ongeveer dezelfde functie hebben. Want je kunt nog net zo veel ervaring hebben in de keuken als je wilt, iedere keer dat je een heel nieuw recept voor de eerste keer bereidt kun je toch maar beter afgaan op de juiste hoeveelheden. Dus vertrouw zeker op een maatbeker waarmee je heel nauwkeurig de mate van water of andere vloeistof kunt aflezen die je gebruikt. Hetzelfde geldt voor een weegschaal, die tegenwoordig alleen in digitale varianten verkrijgbaar is. Vergeet niet om eerst bijvoorbeeld een plastic bakje op het apparaat te zetten en deze daarna pas in te schakelen: zo wordt het gewicht van deze container niet meegenomen.

Vlijmscherp

Je moet op al jouw keukengerei kunnen vertrouwen. Botte messen hebben helemaal geen plaats in jouw keuken. Hoe duurder, hoe beter. Dat geldt voor wel meer dingen, maar je wilt natuurlijk niet steeds weer moeten investeren in keukenspullen omdat je ze na enkele keren gebruiken wel weg kunt gooien. Slijp de messen wanneer nodig en vervang ze zodra je er echt helemaal niks meer mee kunt.

Bovendien is een degelijke ondergrond ook heel belangrijk. Een schone ook. Want in elke plank ontstaan groeven. Daar komen bacteriën in terecht en die kunnen de ingrediënten van volgende gerechten negatief beïnvloeden. Dit gebeurt hoe dan ook, hoe grondig je de plank ook schoon schrobt.

Oplossing: koop voor iedere ingrediënt soort een aparte plank!

Pan op het vuur

Natuurlijk je kunt je beroepen op een standaard pannensetje. Maar dat is vaak niet voldoende, omdat je dan bijvoorbeeld vier kookpannen koopt. Hartstikke leuk, pannen in verschillende groottes, maar je wilt ook kunnen bakken, braden en grillen. Daar zijn aparte pannen voor nodig die meestal in een hogere prijsklasse zitten. Maar daar is het resultaat van jouw kookkunsten dan ook naar! Bovendien is voor de echte keukenprins(es) zo’n investering natuurlijk geen cent te veel.

Gerelateerde artikelen