plantaardige supplementen
Home » Voel je beter met plantaardige supplementen

Voel je beter met plantaardige supplementen

door admin

Iedereen wil zich graag beter voelen. Mensen lopen hard, fietsen vele kilometers en eten gezonde voeding. Toch is het altijd goed om nog net een stapje extra te nemen. Dit doe je door te kiezen voor goede, natuurlijke voedingssupplementen. Er zijn heel wat supplementen en vitamines te krijgen, maar niet al deze supplementen zijn geheel natuurlijk. We raden je dan ook van harte aan om juist voor die supplementen te gaan die wel helemaal plantaardig zijn. Deze zijn gelukkig ook volop te verkrijgen.

Een supplement dat geheel natuurlijk is

Er zijn meerdere bedrijven die zich erop richten om alleen maar supplementen en vitamines op de markt te brengen die helemaal plantaardig zijn. Neem bijvoorbeeld een merk als Goldea Health, dat zich helemaal richt op vegan vitamines. Er is een verschil tussen vitamines die van dierlijke oorsprong zijn en vitamines die echt plantaardig zijn. Goldea Health gebruikt bij het samenstellen van de vitamines alleen maar plantaardige elementen en hun gehele assortiment is 100% vegan. 

Het belang van plantaardige vitamines

Met plantaardige vitamines maak je een bewuste keuze om geen dierlijke ingrediënten tot je te nemen, die in veel vitamines wel terug te vinden zijn. We raden je dan ook aan, als je echt helemaal voor plantaardig en vegan wil gaan, je er goed op let dat je kiest voor een supplement dat ook daadwerkelijk plantaardig is. Het omhulsel van een voedingssupplement (de capsule) kan namelijk gemaakt zijn van dierlijke stoffen als glucose of gelatine. Goldea Health maak gebruik van onder andere HPMC capusles, die volledig plantaardig zijn. Kies je voor plantaardig, dan brengt dat een aantal goede voordelen met zich mee. Natuurlijk is het belangrijk dat er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt bij het maken van de vitamines. Maar daarbij is het ook zo dat plantaardige producten simpelweg beter voor je zijn. Er zitten namelijk geen verzadigde vetten in, maar ze zijn wel rijk aan vezels. Ook voor de vitamines die plantaardig zijn geldt het dat ze beter voor je zijn. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu is het beter om zo veel mogelijk voor plantaardig te gaan. Aangezien de plantaardige vitamines volop te krijgen zijn, zien we ook eigenlijk geen reden om deze keuze niet te maken voor bijvoorbeeld Vitamine C en D.

Gerelateerde artikelen