massage cursus
Home » Wil jij leren om holistisch te masseren?

Wil jij leren om holistisch te masseren?

door admin

Steeds meer mensen willen leren masseren. Niet verwonderlijk, want wat is er nou fijner dan iemand die je lief hebt te verwennen met een fijne massage. Ook zijn er steeds meer mensen die het masseren op professionele basis willen doen. Die zoveel mogelijk mensen willen helpen om van klachten in het lichaam af te komen. Er zijn meerdere verschillende soorten massagetherapie te vinden, die allemaal zo op hun eigen manier werken. Een van de vormen van massage die de laatste tijd steeds populairder begint te worden is holistische massage.

Wat is holistische massage precies?

Bij holistische massage wordt ervan uitgegaan dat jouw lichaam en geest 1 zijn. Hoe jij je voelt is gebaseerd op zowel je lichamelijke als geestelijke gesteldheid. Dit houdt in dat jij, als je bijvoorbeeld veel stress ervaart, die ook voelt in je lichaam. Het kan zijn dat je van de stress buikpijn krijgt, of hoofdpijn, spierpijn… Door stress kunnen allerlei vormen van lichamelijke en geestelijke klachten de kop opsteken. Maar dit kan ook andersom werken, dat lichamelijke klachten hun uitwerking hebben op je geestelijke gesteldheid. Bij holistische massage wordt op al deze mogelijkheden gelet. Je hele lichaam wordt gemasseerd, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Dit heeft effect op hoe jij je lichamelijk voelt. Een belangrijk onderdeel van de massage is het feit dat jij contact leert maken met je lichaam. Je realiseert je waar spanningen en klachten vandaan komen en waarom ze ontstaan. Op deze manier is het makkelijker voor je om hiermee om te gaan en zal je merken dat je jezelf steeds beter gaat voelen.

Waarom zou je een massage cursus volgen?

Wellicht heb jij het idee opgevat om met holistische massages cursus aan de slag te gaan. Misschien heb je een keer een holistische massage mogen ontvangen en ben je daardoor helemaal overtuigd geraakt van het nut van deze speciale vorm van massage. Het is dan goed om je helemaal te verdiepen in wat een dergelijke massage precies inhoudt. Deze vorm van masseren gaat verder dan een standaard massage. Je leert meerdere verschillende technieken, zodat je het gehele lichaam goed kunt masseren.

Massage cursus volgen

Het is ook belangrijk dat je tijdens het masseren een goede houding hebt. Dit is ook iets wat je leert bij een massagecursus. Let je hier niet op, dan kan het zomaar gebeuren dat degene die gemasseerd is zich heerlijk ontspannen voelt, maar dat jij zelf last krijgt van je rug en spieren. Er worden door het hele land heel wat cursussen aangeboden, zoals bij Positive Touch. Kijk dan ook eens rond om te zien wat voor cursussen er bij jou in de buurt te vinden zijn.

Gerelateerde artikelen