Bamboe t-shirts
Home » Waarom je moet kiezen voor een bamboe t-shirt

Waarom je moet kiezen voor een bamboe t-shirt

door admin

Ben jij op zoek naar een nieuw t-shirt? Maak dan eens de keuze voor een t-shirt van bamboe. Dit is namelijk niet alleen een mooi en zacht materiaal, het brengt ook nog allerhande andere voordelen met zich mee. Zodat jij extra kunt gaan genieten van dat mooie bamboe t-shirt.

Waarom kleding gemaakt van bamboe?

Bamboe is een materiaal dat in de kledingindustrie eigenlijk nog niet eens zo heel lang gebruikt wordt. Er werd in eerste instantie ook wel een beetje raar naar gekeken. Een kledingstuk dat is gemaakt van vezels uit een boom? Toch bleek al snel dat bamboe een prachtig materiaal is, optimaal geschikt om te gebruiken als je kleding wilde maken. Een materiaal dat meerdere voordelen met zich meebracht, waaronder de milieuvriendelijkheid van het materiaal.

Bamboe is milieuvriendelijk

Laten we daar meteen maar mee beginnen. Bamboe is een materiaal dat snel groeit. Bij die groei heeft het daarbij maar weinig water nodig. Zodoende is bamboe een materiaal dat de aarde niet veel belast. Komt als extra voordeel nog bij dat er, door de snelle groei, niet snel sprake zal zijn van ontbossing.

Bamboe past zich aan de temperatuur aan

Bamboe is een materiaal met bijzondere eigenschappen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat een kledingstuk van bamboe nooit te warm of te koud aan zal voelen. Is het buiten koud? Dan voelt het kledingstuk lekker warm aan. Maar heb je het dan juist weer te warm? De bamboe zal dan juist koel aanvoelen.

Dat bamboeshirt gaat niet snel kapot

Het mooie aan bamboe is dat het een materiaal is dat heel sterk is. Draag jij een kledingstuk dat van dit materiaal is gemaakt, dan hoef je er niet bang voor te zijn dat je snel een nieuw exemplaar nodig zult hebben. Integendeel, want zelfs de Hulk scheurt niet zo eenvoudig uit een bamboe shirt!

Bamboe zit gewoon heel prettig

Doordat bamboe zo’n zacht materiaal is, zit het gewoon ook heel prettig. Daar komt bij dat een bamboe t-shirt hypoallergeen is. Je hoeft zodoende niet bang te zijn voor allergische reacties als je dat bamboeshirt aanhebt. Dat je nieuwe bamboe t-shirt dan ook nog eens veel beter vocht opneemt is een mooie extra!

Allemaal redenen om eens te kiezen voor een bamboe shirt. Het zit prettig, maar daarbij is het zodoende ook goed voor het milieu en zal je er lang van kunnen genieten.

Lees ook: Waarom cannabisolie goed voor je is

Gerelateerde artikelen