Dimbare led-verlichting
Home » Meer sfeer met dimbare led-verlichting

Meer sfeer met dimbare led-verlichting

door admin

Ben jij iemand die wel houdt van een beetje sfeer in huis? Dan zal je het vast wel prettig vinden om een dimbare lamp in je huis te hebben. Er zijn tegenwoordig heel wat led-lampen te vinden die dimbaar zijn. Met dimbare led-verlichting heb je niet alleen sfeer in huis, maar zorg je ook voor een aantal andere grote voordelen. Wil je weten welke? We noemen ze voor je op.

Controle over de verlichting in je huis

Vroeger had een lamp twee standen: aan en uit. Niet echt ideaal als je er voor wilde zorgen dat je een beetje sfeer in je huis had. Tegenwoordig is dat gelukkig allang achterhaald en heb je veel keuze op het gebied van het dimmen van je lampen. Dat kan ook met led-verlichting. Van standaard lamp tot tl-verlichting met led-technologie, je kunt het allemaal dimmen. Zo ben jij degene die bepaalt wat voor sfeer er in je huis heerst.

Je bespaart flink op je kosten!

Kostenbesparing is een aspect waarvan je het belang niet mag onderschatten. En met een led-lamp bespaar je normaal gesproken natuurlijk al flink op je kosten. Zo gaat een dergelijke lamp veel langer mee dan een standaard gloeilamp en hoef je er zodoende minder vaak een te kopen. Maar een led-lamp vraagt ook minder energie, zodat je ook nog eens op je energiekosten bespaart. Om het allemaal nog mooier te maken, als je een led-lamp dimt gaat het energieverbruik nog meer omlaag. Zo heb jij sfeer in je huis en profiteert je portemonnee ook meteen mee!

Led-lampen zijn veilig en milieuvriendelijk

Een probleem met een traditionele led-lamp is dat deze heel heet kan worden. Zo kun je jezelf er lelijk aan branden. Vooral bij kinderen die iets te nieuwsgierig zijn komt dit nog wel eens voor. Met een led-lamp hoef je hiervoor niet bang te zijn. Een dergelijke lamp wordt namelijk niet heet. Daar komt bij dat er in een led-lamp geen chemische stoffen worden gebruikt. Zodoende blijft er geen chemisch afval achter als je een led-lamp weggooit, wat met een traditionele gloeilamp of tl-lamp wel het geval is. Het feit dat een led-lamp zo lang meegaat is natuurlijk nog een extra reden waarom een dergelijke lamp zo milieuvriendelijk is!

Lees ook: Zet je bloem in de spotlights met een verlichte bloempot

Gerelateerde artikelen