Meer groen in jouw tuin? Neem en kant en klaar haag
Home » Meer groen in jouw tuin? Neem en kant en klaar haag

Meer groen in jouw tuin? Neem en kant en klaar haag

door admin

Het plaatsen van een directe haag in een tuin zal deze onmiddellijk transformeren, het produceren van een verleidelijke levende muur en geeft het gevoel van een volwassen tuin.

Het plaatsen van een kant-en-klare haag in om het even welke tuin zal deze onmiddellijk transformeren, een mooie levende muur vormen en de tuin het gevoel geven van een volgroeide tuin. Hier volgen nog zes voordelen van het planten van een reeds gegroeide haag in plaats van een haag die er jaren over heeft gedaan om volwassen te worden.

Een directe haag kan een aantal voordelen bieden, van een esthetisch aantrekkelijk levendig groenscherm tot een levende muur die wind en vervuilende stoffen filtert, als u op zoek bent naar privacy in een buitenruimte of als u onlangs een mooi huis hebt gebouwd maar de tuinaanleg ontbreekt. De top drie voordelen van een directe haag vindt u hieronder.

1. Creëer een goede sfeer

Onmiddellijke hagen zijn volledig gerijpte hagen die op de kwekerij zijn verzorgd. Ze zijn gebruiksklaar en hebben bij aankoop een onmiddellijke impact. Als alternatief kunt u ook onvolgroeide haagplanten kopen. Afhankelijk van de soort, kan het tot zeven jaar duren om een haag uit te laten groeien tot een hoogte van één, twee, of drie meter. Het kan lang duren om karakter te kweken, daarom zijn kant-en-klare hagen zo populair.

Dit is vooral het geval bij de aankoop van een nieuwgebouwde woning of bij de verhuizing naar een woning die u onlangs hebt laten bouwen. Bij de meeste nieuwbouwwoningen is het huis al klaar, maar wordt de tuinaanleg meestal als laatste gedaan. Dit betekent dat consumenten huizen kopen met onafgewerkte en onvolgroeide tuinen die er jaren over zullen doen om tot bloei te komen en de gewenste schoonheid te bereiken.

2. De basis leggen voor het uitzicht

Snelle hagen kunnen worden gebruikt om buitenkamers, privacy schermen, erfafscheidingen en beplantingslagen te creëren. De achtergrond en omlijsting van de rest van de tuin wordt vaak gevormd door een haag. Dit is vooral het geval in tuinen met meerdere soorten hagen. U kunt een kleinere buxushaag planten langs de zijkanten van een pad of als tuinrand, maar ook een grotere buxushaag langs de erfgrens voor de privacy. De indruk van diepte in een buitenruimte wordt versterkt door deze twee hoogten, en de tuin ziet er vanaf het begin volwassen uit, zelfs als andere beplanting nog in aanleg is. Plantenbakken kunnen worden gebruikt als directe haag om meer gelaagdheid aan te brengen in een landschapsontwerp. Als u een terras of patio hebt die een duidelijke begroeiing nodig heeft, maar slechts over beperkte plantruimte beschikt, is dit een fantastische oplossing. Het geeft ook een echt gevoel van diepte door de mogelijkheid van variërende planthoogten, wat normaal jaren zou duren als planten uit zaad zouden worden gekweekt.

3. Creëer afzondering

Kant-en-klare hagen kunnen worden gebruikt om de grens van een eigendom af te bakenen in plaats van of in aanvulling op harde landschapsbeplanting zoals omheiningen of grensmuren. Verscheidene wetten of normen bepalen dat een eigenaar geen omheining of muur mag bouwen die hoger is dan een bepaalde hoogte. Dit kan in het bijzonder beperkt zijn bij eigendommen die op de monumentenlijst staan. Heggen en andere beplantingen zijn daarentegen meestal vrijgesteld van dergelijke regels. Ook kan het een goed idee zijn om een hedera schutting te kopen.

In dit soort gevallen kan een onmiddellijke afdekking twee problemen tegelijk oplossen: afzondering indien nodig, en een manier om beperkende wetten of regels te omzeilen.

Gerelateerde artikelen