Water als parel voor je lichaam
Home » Water als parel voor je lichaam

Water als parel voor je lichaam

door admin

Drink jij genoeg water? Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. De één drink netjes de aanbevolen 2 liter water per dag, terwijl de ander nooit water drinkt. Dat laatste is ook wel begrijpelijk, want laten we eerlijk zijn, water is niet het lekkerste op aarde. Water is wel heel goed voor ons hart, brein en onze stofwisseling. Dagelijks genoeg water drinken voorkomt gezondheidsproblemen of zijn hier de oplossing voor. Het is niet voor niets dat overal zo wordt gehamerd op het drinken van die 2 liter per dag. Water zou een parel voor ons lichaam moeten zijn. Zie jij dat ook zo? 

Voordelen van water 

Water heeft talloze voordelen. Zo zorgt genoeg water drinken voor het op peil houden van de vochtbalans, verlaagt het de bloeddruk, stimuleert het ons brein en smeert het onze gewrichten. Buiten al deze voordelen helpt het ook vaak wanneer men wil afvallen en verwijdert het gifstoffen. Water bevat 0 kcal en geen enkel ander drankje kan hieraan tippen. 

Drink je veel water, dan verlies je ook veel urinevocht. Dit scheelt ook weer wat kilootjes op de weegschaal. Water is ook nog eens goed voor de huid en werkt als brandstof voor de spieren. Alleen maar voordelen dus! 

Houd je wel aan de aanbevolen hoeveelheid en overtreed deze niet. Buiten dat is het ook belangrijk dat je ‘gezond’ water binnenkrijgt. In Nederland wordt het kraanwater gelukkig goed beschermd door de rijksoverheid. In het buitenland is dit niet altijd het geval, dus test je water altijd bij wantrouwen. Water kan getest worden met een speciale drinkwatertesten, online te bestellen op o.a. Yourshealthtest.nl. Indien je niet juist gefilterd water binnenkrijgt, kun je allerlei ziektes oplopen.

Moeite met drinken

De aanbevolen water hoeveelheid om te drinken is zo’n 2 liter per dag. Dit klinkt veel, maar staat gelijk aan 8 glazen of gemiddeld 2 waterflesjes van een liter. Wat als je nou nooit dorst hebt of het drinken simpelweg gewoon vergeet? De eerste stap is om bij elke maaltijd 1 glas water te drinken. Zo zit je al aan 3 glazen en als je de tussendoortjes er ook bij betrekt, vaak al op 5. Drink je liever uit een fles, neem dan je fles overal mee naar toe. Neem je fles mee naar school, werk of stop hem in je tas. Al drink je de hele dag door maar kleine slokjes, je zult zien dat je sneller aan die 2 liter komt dan van tevoren gedacht. Kijk voor meer slimme gezondheidstips eens op Wijzijngezond.nl. Al dit soort relatief eenvoudige inspanningen kunnen samen zorgen voor een gezonde levensstijl. 

Vind je water enorm saai of vies? Dan zijn er gelukkig nog wat trucjes om toe te passen. Maak je water lekkerder door de toevoeging van vers fruit of groentes. Dit ziet er super fancy uit en smaakt vaak lekker fris. Er zijn heel veel lekkere waterrecepten op het internet te vinden, dus zoek deze zeker eens op. Mocht je na deze tips toch nog onzeker zijn over de inname van je water, zet dan een reminder op je telefoon. Stel wekkers is of turf je water af na inname, zo word jij een fanatieke waterdrinker. Ga jij gebruik van deze parel maken?

Gerelateerde artikelen