Ben jij goed verzekerd tegen deze veelvoorkomende kosten?
Home » Ben jij goed verzekerd tegen deze veelvoorkomende kosten?

Ben jij goed verzekerd tegen deze veelvoorkomende kosten?

door admin

Zorgkosten zijn nooit leuk om te maken. Ze betekenen dat je medische zorg nodig hebt, en er zijn maar weinig mensen die daar blij van worden. Gelukkig kun je je goed tegen zorgkosten laten verzekeren, zodat de rekening maar zelden bij jouzelf terechtkomt. Maar daar gaat het toch vaker mis dan je zou denken! Er zijn van die zorgkosten waarvan we allemaal denken dat we er best goed tegen verzekerd zijn, maar waarvan we als puntje bij paaltje komt toch merken dat dat niet het geval is. Ben jij goed verzekerd tegen de onderstaande kosten?

Zonder zorgen naar de fysiotherapeut

Om naar een fysiotherapeut te gaan, heb je geen verwijzing nodig. Je kunt er dus altijd terecht voor een consult of een behandeling, en dat is een prettig idee. Een blessure heb je zo te pakken, een vaag pijntje in een spier of gewricht eveneens, en dan kun je er maar beter snel bij zijn om erger te voorkomen.

Waar je echter wel even naar moet kijken, is of je een behandeling wel vergoed krijgt. Wil je vanuit de basisverzekering fysiotherapie vergoed krijgen, dan heb je een kleine kans. Slechts in heel uitzonderlijke gevallen is dat mogelijk. Doorgaans is er een aanvullende verzekering voor nodig om je kosten vergoed te krijgen. Let bij het afsluiten daarvan echter ook goed op, want de ene aanvullende verzekering is de andere niet. Soms krijg je maar een beperkt aantal behandelingen vergoed, of zijn er andere regels waar je rekening mee moet houden.

Geen angst voor de tandartsrekening

Angst voor de tandarts is vervelend, maar de wetenschap dat je doorgaans binnen no time weer buiten staat kan goed helpen dit te relativeren. Angst voor de tandartsrekening is iets wat veel mensen misschien wel meer moeten hebben, want lang niet iedereen is zo goed verzekerd als men denkt. Tandartskosten worden voor volwassenen niet vanuit de basisverzekering gedekt. Je hebt dus een aanvullende tandverzekering nodig om hoge kosten te voorkomen. Zelf je periodieke controles betalen valt nog wel te doen, maar een eventuele behandeling loopt vaak flink in de papieren!

Een beugel voor je kind

De meeste zorgkosten die kinderen tot achttien jaar maken worden gewoon vanuit de basisverzekering vergoed. Ook de tandarts en fysiotherapeut, waarvoor volwassenen zich aanvullend moeten verzekeren. De denkfout dat ook orthodontie op die manier wel vergoed zal worden is snel gemaakt. Dit is echter meestal niet (volledig) het geval. Het hangt van de aanvullende verzekering die de ouders gekozen hebben af hoe de vergoeding geregeld is. Goed om je hier nog voor je kind een beugel nodig heeft in te verdiepen, want de kosten van zo’n traject kunnen aardig oplopen!

Gerelateerde artikelen