soorten noten
Home » Verschillende gezondheidsvoordelen van noten

Verschillende gezondheidsvoordelen van noten

door admin

Noten zijn heel erg goed voor het menselijk lichaam. Het bevat verschillende stoffen die goed zijn voor onze gezondheid en daarom is het ook belangrijk dat we allemaal regelmatig wat noten eten. Gevarieerd eten is dan ook erg belangrijk voor ons lichaam, de stoffen die noten bevatten dragen hier heel erg aan bij en kunnen niet altijd uit andere soorten eten verkregen worden. Maar, welke noten zijn waar goed voor en welke soorten noten vind jij dan het lekkerst? Wil je nu wel meer weten over de gezondheidsvoordelen van noten? Lees dan hieronder snel verder.

Waarom zijn noten gezond?

Noten hebben veel verschillende soorten gezondheidsvoordelen, dit komt omdat noten veel stoffen bevatten die goed zijn voor ons lichaam. Noten bestaan vooral uit vet, maar dan uit goede onverzadigde vetten. Deze vetten heb je dan ook echt nodig in je dagelijkse voeding. Noten bevatten gezonde vetten en dat is belangrijk, verzadigde vetten zijn namelijk ongezond. Wanneer je voldoende noten eet kan dit de kans op verhoogd cholesterol verkleinen en dus zorgt het voor gezonde bloedvaten. Ook kan het de kans op bepaalde chronische ziekten verkleinen. Naast vetten zitten noten ook vol met vitaminen en mineralen, vooral vitamine B en E. Deze zijn belangrijk voor een goede stofwisseling en de cellen in je lichaam.

De meest gezonde noten

De meest gezonde noten om te eten zijn vooral rouwe noten. Hiermee bedoelen we ongebrande, ongeroosterde, ongezouten en ongesuikerde noten. Noten die gesuikerd of gezout zijn minder goed voor de gezondheid omdat het dus extra suiker of zout bevat. De noten met de meeste gezonde voedingsstoffen zijn amandelen, baru noten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, walnoten en pistachenoten. Deze bevatten allemaal hele goede voedingsstoffen voor het lichaam en hebben dus ook gezondheidsvoordelen.

Waar kan je goede noten kopen?

Noten kunnen vrij prijzig zijn wanneer je deze wil kopen, dit komt omdat het vinden en klaarmaken van noten een arbeidsintensief proces is. Hierdoor kan het zijn dat noten duurder zijn, maar dat betekend niet altijd dat de noten van hoge kwaliteit zijn. Als je noten van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs wil kopen dan kan je online noten kopen bij de Kruidenbaron. Hier kan je dan een keuze maken uit het ruime assortiment en zo kan je met de noten jouw dieet aanvullen met extra veel gezonde voedingsstoffen. Zo zorg je ervoor dat je helemaal gezond zal blijven.

Gerelateerde artikelen