Losse thee
Home » Het verschil tussen theezakjes en losse thee

Het verschil tussen theezakjes en losse thee

door admin

Wat drink jij thuis, thee uit een theezakje of verse losse thee? De kans is groot dat de eerste optie je antwoord is, zoals bij de meeste huishoudens in Nederland. Theezakjes zijn snel en makkelijk te gebruiken, er zijn een heleboel smaken op de markt en ze zijn goed betaalbaar.  Maar waarom zou je dan voor losse thee kiezen en wat zijn de verschillen of misschien wel voordelen? 

Thee plant 

Zowel losse thee als thee in theezakjes komen van dezelfde plant, de camellia sinensis. Het verschil ontstaat tijdens het sorteer- en droogproces van de theebladeren. Ook zijn de theebladeren die in thee zakjes terecht komen veel fijner dan de thee die los verkocht wordt. 

Theeplant
Thee in zakjes

De thee in theezakjes 

De thee in theezakjes zijn vaak gebroken theebladeren met mindere thee kwaliteiten zoals Dust en Fannings. Dat zijn de kleinste stukjes thee en hele fijne thee stof die het grootste deel van hun oliën en aroma verloren zijn. Maar er is niks mis met fannings, doordat de theeblaadjes zo klein zijn kan er alleen thee mee gemaakt worden in een theezakje. Het theezakje voorkomt dan wel weer dat het water de thee volledig kan opnemen, waardoor en minder smaak vrijkomt. 

De thee in losse thee 

Wanneer je losse thee drinkt zal het je opvallen dat de thee uitzet als het nat wordt. Dat komt omdat het water tot in de poriën van de thee kan indringen. De theebladeren ontvouwen zich en de smaak komt vrij. In de losse thee zitten de grotere en zwaardere theebladeren. 

Voordelen losse thee

  • Losse thee is dus van goede kwaliteit, geen fannings maar mooie theebladeren. Zet je een kop thee met losse thee dan geniet je van een kop thee met een volle smaak.
  • Je zal misschien tegen worden gehouden door de prijs die je voor losse thee betaald. Maar niets is minder waar, Je krijgt er ook meer thee voor terug, meer dan bij een pakje met theezakjes. Je hebt namelijk maar één theelepel losse thee nodig voor een volle kop. 
  • Er is een enorm aanbod aan smaken en varianten losse thee, zoals: Groene thee, zwarte thee, witte thee, tisane thee, matcha thee, oolong thee en ga zo maar door. Dus er zit altijd wel smaken bij die bij je passen. Maar ook leuk is om zelf thee te combineren. Stel eenvoudig je eigen melange samen, zo kan je de thee helemaal naar jouw smaak aanpassen. 
  • Losse thee zit natuurlijk niet in een theezakje maar waar moet het dan wel in? Daar zijn theezeefjes, theefilter of theemokken met een zeefje voor. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke vormen, kleuren en varianten. Deze accessoires geven het thee drinken een extra belevenis. 
  • Doordat je de theezeefjes gewoon in de vaatwasser kunt doen is het ook heel milieuvriendelijk, alle beetjes helpen!

Lees ook: Top 10 eetbare paddenstoelen

Voordelen theezakjes

  • Het is makkelijk en snel. Theezakje in het warme water en daarna gooi je het zakje weg. Misschien niet even milieuvriendelijk, maar makkelijk is het wel. 
  • Er is enorm veel aanbod. Wel 100 smaken in de supermarkt te verkrijgen, voor ieder wat wils.
  • Weet je nou zeker dat jouw thee liefhebbende vriendin, vriend, familie of iemand anders alleen maar thee uit theezakjes drinkt? Geeft ze dan een cadeautje met theezakjes! Dit is het ultieme verwen cadeau. Wist je dat je de lekkerste theezakjes en losse thee kunt scoren bij Koffie Loods?

Theecadeau

Cadeaus geven is lastig, je wilt dat het bij diegene past en dat hij/zij er wat aan heeft zonder dat de prijs de spuigaten uitloopt. De theecadeaus zijn dus altijd goed! De theesmaken zijn tegelijkertijd ook heel persoonlijk, want elke thee heeft een verhaal. De cadeaus hebben een sjijke uitstraling door de verpakking, een waar feestje op het uit te pakken dus. Een cadeautje voor jezelf is natuurlijk ook altijd een goed idee!

Lees ook: Waar begint jouw reis naar vitaliteit en gezondheid?

Gerelateerde artikelen