Duurzame moestuin
Home » Een duurzame moestuin op je balkon

Een duurzame moestuin op je balkon

door admin

Daar zit je dan op je balkon. Je hebt een mooi uitzicht, maar van tuinieren komt niet veel. Had je maar een duurzame moestuin, waar je lekker groenten en fruit in kon kweken. Tegenwoordig kun je ook op een balkon zonder problemen aan tuinieren beginnen. Steeds meer bedrijven brengen moestuinbakken en kweektafels op de markt. De ideale oplossing voor kleinbehuisden om toch met planten bezig te zijn.

Aan de slag met een moestuinbak

Het kweken van plantjes in een moestuinbak brengt grote voordelen met zich mee. We hebben het aspect van de kleine ruimte die je ervoor nodig hebt al besproken, maar er zijn meer voordelen op te noemen. Een moestuintafel is namelijk een hele overzichtelijke plek om je plantjes in te kweken. Je hebt hiermee een goed overzicht, zodat je alle soorten groenten en fruit een duidelijke eigen plek kunt geven. Ook leuk als je kinderen hebt en deze bij het kweken wil betrekken. Zij zien in een oogopslag waar wat staat en kunnen je makkelijker helpen dat wanneer je alles door elkaar in een grote tuin hebt staan.

Kweken wanneer je maar wil

Planten kweken in een duurzame moestuin is een groot deel van de tijd een heerlijke hobby. Lekker in de frisse buitenlucht aan de slag met je tuin… Maar we leven in Nederland, dus het wil ook wel eens gebeuren dat het niet zulk lekker weer is, waarbij de planten wel verzorging nodig hebben. Daar komt bij dat in koudere maanden je plantjes weinig teken van leven zullen laten zien… Maar als je een kweektafel gebruikt heb je dat probleem niet. Je staat over het algemeen overdekt bij regenbuien, waarbij je dan ook de moestuintafel mee naar binnen kunt nemen als je in de winter door wilt kweken. Zo schep je in huis gewoon een ambiance waarin je plantjes perfect blijven gedijen.

Zo’n duurzame moestuinbak is schoner en beter te onderhouden

Heb jij een goede duurzame moestuinbak op je balkon staan? Dan heb je hier veel meer controle over dan wanneer je van een gewone moestuin gebruik maakt. Je bepaalt namelijk zelf welke grond er in de moestuinbak zit, waarbij het een stuk makkelijker is om deze schoon te houden en bij tijd en wijle te vervangen. Het water geven van de planten is ook een stuk eenvoudiger. Je loopt gewoon met een gietertje naar je bak toe en hoeft niet met een tuinslang in de weer. Ook fijn voor je rug dat je niet hoeft te bukken als je met je tuin bezig bent. Al deze voordelen maken van een moestuinbak de ideale oplossing voor mensen die graag op hun balkon willen tuinieren!

Gerelateerde artikelen