Alles wat je moet weten over een wijnkoelkast
Home » Alles wat je moet weten over een wijnkoelkast

Alles wat je moet weten over een wijnkoelkast

door admin

Heb jij nog geen wijnkoelkast in huis? Dan is dat zeker een gemis. Een wijnkoelkast heeft misschien een wat chic imago, toch is het een echte must voor iedere wijnliefhebber. Een wijnkoelkast zorgt er namelijk voor dat jouw wijnen langer houdbaar zijn, zonder dat de smaak van de wijn erop achteruitgaat. Dit komt doordat een wijnkoelkast de meest ideale bewaaromstandigheden van wijn nabootst. Wil jij graag een wijnkoelkast aanschaffen? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten!

Wat is een wijnkoelkast precies?

Een wijnkoelkast lijkt op een normale koelkast qua werking, alleen is een wijnkoelkast speciaal ontworpen voor het bewaren van wijn. In een wijnkoelkast kun jij jouw hele collectie wijnen bewaren onder een constante temperatuur, meestal tussen de 4 en 18 graden Celsius, en onder de meest ideale omstandigheden. Je kunt een wijnkoelkast zowel voor rode wijnen als witte wijnen gebruiken, aangezien er wijnkoelkast inbouw 2 zones en zelfs met meer zones verkrijgbaar zijn.

Waarom kiezen voor een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast is veel meer dan alleen een speciale koelkast voor jouw wijnen. Maar waarom zou je er nu eigenlijk voor kiezen om een wijnkoelkast aan te schaffen? Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Niet iedere wijnliefhebber beschikt over een kelder in zijn huis en niet iedere kelder is geschikt om wijnen in te bewaren. Wijnen blijven het beste op smaak wanneer je ze in een koele en donkere ruimte bewaart. Een wijnkelder is daar natuurlijk ideaal voor, maar een wijnkoelkast is eigenlijk nog beter. 

Een wijnkoelkast beschermt de wijn namelijk ook tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan een te hoge of te lage luchtvochtigheid of nare geurtjes die in de wijn zouden kunnen trekken. Een wijnkoelkast zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid altijd ideaal is om wijnen in te bewaren. Hierdoor zal de kurk niet uitdrogen en kan ook het etiket van de wijn niet gaan schimmelen. Daarnaast zorgt een wijnkoelkast voor een goede luchtcirculatie, waardoor nare geurtjes geen kans maken. Verder is een wijnkoelkast ook gewoon een stukje luxe in huis. Je kunt er jouw wijnen op een chique manier in presenteren en de wijnen direct uit de wijnkoelkast consumeren. 

De kosten van een wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is natuurlijk wel een kleine investering. Toch is er voor iedereen eigenlijk wel een geschikte wijnkoelkast verkrijgbaar. Wijnkoelkasten zijn namelijk verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo kun je voor een kleine wijnkoelkast kiezen voor rond de 100 euro, of je kiest juist voor een grotere en meer luxe wijnkoelkast voor rond de 300 euro. 

Gerelateerde artikelen