2 tips om je huis groener te maken
Home » 2 tips om je huis groener te maken

2 tips om je huis groener te maken

door admin

Iedere person is uniek. Terwijl de ene persoon geboren lijkt te zijn met groene vingers, laat de ander zelfs een cactus uitdrogen. Planten verschillen op dezelfde manier. De een is een echte diva die alleen in ideale omstandigheden kan leven, terwijl de ander overal kan groeien en onbreekbaar is. Veel mannen willen graag meer groen in huis hebben, maar ze willen er niet te veel tijd aan besteden. Als dit het geval is, is een kunstplant of kunsthaag aan te raden. Deze vragen heel weinig aandacht, waardoor je je tijd aan andere zaken kan besteden.  

1. Meer groen in uw huis

U kunt uw huis groener maken, zelfs als u geen natuurlijke aanleg hebt voor het verzorgen van planten. De sleutel is om het voor jezelf zo eenvoudig mogelijk te maken. Er zijn verschillende planten die een lang leven kunnen hebben in uw huis als ze de juiste verzorging krijgen. Kies daarom voor een kamerplant die weinig onderhoud vergt en op meerdere plaatsen in de ruimte kan staan. U kunt meer te weten komen over de eisen die aan een plant worden gesteld voordat u hem koopt. Maak het jezelf veel gemakkelijker vanaf het begin.

Om het jezelf nog gemakkelijker te maken: bezoek de website van easyplants-kunstplanten.nl. Zij kunnen je advies geven over welke planten het beste in huis kunnen, wat voor verzorging ze nodig hebben en hoe veel tijd je er aan kwijt bent. 

2. Planten die weinig aandacht nodig hebben

Als u wat kleur wilt toevoegen aan uw woonruimte zonder al te veel moeite te doen, kunt u planten gebruiken. Het is aan te raden planten te kiezen die niet veel water vragen. Hierbij gaat het om de cactus. Natuurlijk staat hij bekend als een makkelijk te verzorgen kamerplant. Maar schijn bedriegt. Veel mensen geven hun cactus te veel of te weinig water. De cactus kan geen direct zonlicht overleven, zoals te verwachten is. Voel je dus niet schuldig als je een van de cactus-doders bent; je bent niet alleen.

Sanseveria

De sanseveria is een eenvoudig te kweken plant. Hij is te vinden op verschillende plaatsen in het huis. Is het beter om in de schaduw, halfschaduw, of volle zon te staan? Alles is goed voor de sanseveria. Hij heeft ook niet veel water nodig. Zo hebben we het het liefst. De sanseveria, die al heel lang als populaire kamerplant bestaat, wordt gekarakteriseerd als een plant die vooral ’s avonds en ’s nachts zuurstof biedt, in tegenstelling tot andere planten.

Yucca

Lange, kale stammen met een bladpluim op de top onderscheiden de Yucca. Een vrolijk ogende plant die zich vooral in de hoogte ontwikkelt in plaats van in de breedte. Daardoor is de Yucca ook geschikt voor kleinere omgevingen waar hij op zichzelf kan staan. Deze plant staat bij voorkeur in direct zonlicht en heeft niet veel water nodig. Het is niet aan te raden om de hele dag in de zon te staan. Daar krijgt iedereen tenslotte enorme dorst van.

Graslelie

De graslelie heeft een vrolijke uitstraling en is zeer gemakkelijk te verzorgen. De graslelie heeft meer water nodig dan bijvoorbeeld de hierboven genoemde sanseveria, Hij fungeert ook als een helpende hand van de verzorger. Zodra de graslelie water nodig heeft, worden de bladeren dof. Zelfs een klein beetje te veel is niet zo erg. Overtollig water kan gemakkelijk bij de wortels worden opgeslagen. De graslelie kan ook gemakkelijk worden vermeerderd door nieuwe microplanten te produceren die aan de bladen zijn verbonden. Het is aan jou of je het eraf haalt of het laat hangen.

Gerelateerde artikelen