Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

HALLO AARDE, wat ben je mooi!

door Boele Ytsma op 23 februari 2017 om 14:12 over , , , , , , , en
23 feb

Eén van de eerste foto's die ik deelde vanaf onze nieuwe plek in Drenthe was een foto van mijn langgerekte schaduw op het grasveld, terwijl ik mijn hand groetend op stak. Misschien herinner je je die. Het was alsof ik de aarde groette. Spontaan plaatste ik daarbij de hashtag #halloaarde. In de weken daarna bleef ik die hashtag gebruiken omdat ik in elke foto de verwondering over de schoonheid van de aarde voelde.

Een BEWEGING en een LIFESTYLE

Twee weken geleden zei Anat plotseling: waarom gebruiken we die woorden niet als naam voor wat we willen scheppen? Hallo aarde! Dat klikte meteen. ‘Hallo aarde’ vertolkt in alle opzichten wat we willen: de dankbaarheid, de verwondering, het verantwoordelijk zijn, de verbinding met de aarde, de overvloed, de heelheid... Anat had gelijk: dit is de naam die past, beter dan Blooming Life.

Dus, welkom bij ons nieuwe bedrijf HALLO AARDE.

Hoewel, bedrijf… Hallo aarde is misschien wel meer een beweging die we willen starten dan een bedrijf. Een beweging van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur – met het leven zelf. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig. Wij willen dat zelf leven, uitdragen en mogelijk maken waar het in ons mogelijkheden ligt.

En  behalve een beweging is Hallo aarde wat ons betreft ook een lifestyle! Een lifestyle van liefde, eenvoud en overvloed. Mensen die lief zijn voor de aarde en elkaar, niet omdat het moet of uit angst, maar omdat ze er vrolijk van worden. Het zijn mensen die bewogen worden door liefde en plezier en gulheid. Ja, dat is het: Hallo aarde is gunnend en gul, en het is gretig en gulzig tegelijk. Het is geven en nemen in perfecte balans, rijk en overvloedig zoals een bos in het voorjaar. Hallo aarde is voluit leven.

Het ‘CREDO’ van HALLO AARDE

Hallo aarde is leven met én van de aarde. Ontvangen wat de aarde geeft: gezonde voeding, schone lucht, levend water, overweldigende schoonheid, plezier en vitaliteit. Leven met het bewustzijn dat de aarde je draagt en voedt. En dus ook geven wat de aarde nodig heeft: aandacht, liefde, zorg. Hallo aarde is liefde zaaien en overvloed oogsten.

Hallo aarde wil leren van de wijsheid van oude culturen zonder terug te gaan in de tijd. Het koestert wat van waarde is en kan loslaten wat niet meer dient. Het is leven in de 21e eeuw met alle comfort en gemakt van dien. Het is de verbinding tussen het rijke verleden en een toekomst van hoop en verwachting.

Hallo aarde is praktisch en hands on. Het is je eigen groente en fruit verbouwen en daar royaal van delen. Het is samenwerken mét en leren ván de aarde in moestuinen en voedselbossen, maar ook in achtertuintjes en op balkons. Het is rijden in de beste elektrische auto’s op zelfopgewekte zonnestroom. Het is kinderen vertrouwd maken met zaaien en oogsten. Het is afval verwerken tot nieuw grondstoffen. Het is dansen in de kringloop van het leven.

Hallo aarde is genieten zonder schroom. Het is wijn drinken in een houtgestookte hottub onder de sterren Het is samen eten aan lange tafels in een geurende en bloeiende bloemenweide. Het is zoveel appels plukken dat je de mand niet meer kunt tillen. Het is dansen op blote voeten in de regen. Het is onderweg zijn zonder bestemming.

Hallo aarde is liefdevol, overvloedig en gezond eten. Groente en fruit, knollen en bollen, granen en peulvruchten, noten en zaden, kortom al het moois dat moeder Aarde laat groeien. Eten zonder schaamte, zonder schroom, zonder wroeging, zoveel je nodig hebt, zoveel je wilt. Het is het eten eten waarvoor je gemaakt bent en overlopen van energie en vitaliteit.

Hallo aarde is licht leven. Het is dansend door het leven gaan omdat je de zwaarte hebt losgelaten. Niet meer mee nemen dan wat nodig is. Met lichte tred door het leven, zonder ballast, zonder oordelen, zonder zorgen. Vertrouwen dat er altijd genoeg voor je is, dat de aarde je voedt en koestert. Het is je mensen ontmoeten als tochtgenoten tijdens jouw reis door het leven. Hallo is gastvrij, het is deuren open en stoelen aanschuiven.

Hallo aarde is je verantwoordelijkheid nemen en staan voor je eigen waarden. Het is wijs en volwassen worden en toch het kind in jezelf blijven zien. Hallo aarde is krachtig zijn en tegelijk kwetsbaar durven blijven. Hallo aarde is open staan voor de hemel met twee voeten op de aarde.

EN NU PRAKTISCH! 

Haha, je merkt het, we worden bijna poëtisch als we ons laten gaan. Maar we hebben er ook hele praktische plannen mee. En een deel van die plannen ken je al.

1. We blijven bouwen aan de prachtige lunchroom ANAT in Groningen die Anat heeft opgezet. We zullen in de komende jaren op ons eigen land groente, fruit, kruiden en theeën verbouwen die daar in de keuken verwerkt worden tot de heerlijkste gerechten en lekkernijen. Deze lunchroom is 7 dagen in de week open en laat honderden mensen per week kennismaken met de overvloedige plantaardige keuken.

2. We ontwikkelen een ecologische moestuin, een kruidentuin, een tunnelkas, permacultuurtuin en een voedselbos om een groot scala aan oude en nieuwe soorten groenten en fruit te verbouwen. We hebben de beschikking over bijna 2 hectare land, dus er is veel mogelijk.

3. We willen mensen inspireren en onderwijzen om zelf die gulle en gunnende lifestyle te ontwikkelen. Dat doen we door het zelf voor te leven en door onze inzichten en ervaringen te delen in  video’s, blogs, boeken, programma’s, cursussen, coaching en inspiratiedagen. Hallo aarde wordt zo een academie voor bewust en aandachtig leven.

De allereerste stap: een DAGELIJKSE VLOG

In deze ontwikkelingsfase gaat veel tijd en energie zitten. Je zou de fase waarin we nu zitten kunnen vergelijken met een zwangerschap waarin het nieuwe leven wil ontstaan. Die fase zullen we in beeld brengen met een dagelijkse video. Elke dag nemen we je mee in ons leven, laten we zien wat ons bezighoudt, wie er op ons pad komt en wat we ontdekken. Geen dag zal hetzelfde zijn. We delen onze ervaringen en inzichten, we laten zien hoe we werken, hoe we samen leven en hoe we eten, transparant en eerlijk.

Als je deze fase van Hallo Aarde waardevol vindt,  kun je je voor € 10,- per maand abonneren op deze dagelijkse video’s (je kunt je er ook elke maand weer voor afmelden). Daarmee maakt je het voor ons mogelijk om deze plannen verder te ontwikkelen en je geeft jezelf het cadeau om op de eerste rij te zitten en de groei van Hallo Aarde op de voet te volgen.

Klik hier voor meer informatie over het VLOG-abonnement

We zullen voor deze groep ‘vrienden’ en besloten Facebookgroep openen waarin we met elkaar in gesprek kunnen gaan en bovendien zullen we regelmatig een live webinar geven waarin we antwoord zullen geven op alle vragen die je hebt. Door deze ‘besloten groep’ die ons van dag tot dag volgt, kunnen we opener en persoonlijker worden dan wanneer de video’s openbaar op YouTube zouden verschijnen. En geloof ons, er gaan hele gave dingen gebeuren in de komende maanden! J

Wie dat niet wil, kan ons natuurlijk gewoon blijven volgen op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief. Eens per week zullen we ook een ‘openbare video’ publiceren op YouTube en Facebook, dus ook dan blijf je wel enigszins op de hoogte.

Wij hebben ongelofelijk veel zin in de fase die nu voor ons ligt: het spoor volgen van onze vreugde, ons hart. De plannen laten groeien, uitwerken en waarmaken. Een periode van scheppen en manifesteren. En een periode waarin we heel veel andere inspirerende mensen gaan ontmoeten. We hopen dat je er bij bent!

Met lieve groet,

Boele en Anat

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!