Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Missie geslaagd:
de Planteneter neemt afscheid!

door Boele Ytsma op 21 september 2016 om 12:13 over , , , , , en
21 sep

Ga maar even goed zitten voor deze blog – ik denk dat je geen woord wilt missen. Het gaat over het AFSCHEID van De Planteneter én over het begin van volwassen veganisme. Ik deel met je hoe ik zie dat Nederland verandert, ten goede. Ik ga je vertellen over een FEEST waar je bij wilt zijn (geloof me!) én ik TRAKTEER je, royaal…

We leven in interessante tijden. Nog maar 4 jaar geleden was het bijzonder als je vertelde dat je plantaardig wilde eten. Mensen keken je vreemd aan en je moest zelfs uitleggen wat plantaardig eten is. Vandaag is het steeds meer normaal of zelfs ronduit hip als je vertelt dat je een planteneter bent. Er is veel veranderd – in de beeldvorming, in het aanbod van restaurants en supermarkten, in de publieke opinie, in de beschikbaarheid van informatie op internet... ik denk dat we kunnen stellen dat veganisme volwassen wordt. En dat is geweldig nieuws!

DE REVOLUTIE VAN MES EN VORK

Om je de waarheid te vertellen: dát was mijn droom 4 jaar geleden, toen in op 1 november 2012 online ging met www.deplanteneter.nl. Ik wilde dat veganisme net zo vanzelfsprekend en geaccepteerd zou worden als vegetarisme. Het was een grote ambitie en het leek onhaalbaar. Mensen vonden mij een idealist of fantast. Maar ik ging aan de slag met vertrouwen en overtuiging. Tijdens een optreden in Toomler (Amsterdam) bij Stand Up Inspiration vertelde ik hoe ik het zou aanpakken: ik zou een boek schrijven en door het land touren met een inspirerend verhaal. Ik noemde het de ‘revolutie van mes en vork’ (kijk hier de video).

Het boek kwam er (‘Ik ben een planteneter. Net als jij’) en de tour ook – ik sprak in drie jaar tijd op tientallen plaatsen in álle provincies. Er kwamen twee grote landelijke Planteneters Events. Ik heb een groot aantal zeer effectieve online programma’s ontwikkeld en ben mensen intensief gaan begeleiden. Ik heb honderden video’s en blogs gemaakt en de pers te woord gestaan zo vaak ik kon. Ik heb hard en met passie gewerkt en geen kans onbenut gelaten.

Maar wat belangrijker is: Nederland is vandaag, 4 jaar later, plantaardiger dan ooit. Meer en meer mensen hebben aan hun eigen lijf de voordelen ervaren van plantaardige voeding. Er komen steeds meer 100% vegan restaurants en eetcafés, de vegan supermarkt wordt een fenomeen en plantaardige kookboeken krijgen steeds meer ruimte in de boekhandel. En zelfs ‘gewone’ supermarkten, restaurants en snackbars (!) hebben 100% plantaardige producten… Ja, Nederland verandert!

EEN REKENSOM VAN HOOP

Een jaar na de start van mijn bedrijf vertaalde ik mijn ambities in getallen. Ik vertelde dat ik 1 miljoen Nederlanders wilde laten kennismaken met de plantaardige lifestyle. Ik vertelde ook hoe ik dacht dat dat kon met een verwijzing naar de film ‘Pay it Forward’: als elke planteneter 3 andere mensen nieuwsgierig weet te maken naar de plantaardige lifestyle, dan moest dat, zo rekende ik de aanwezigen voor, in 2 jaar tijd makkelijk 1 miljoen mensen bereiken. In deze video hoor je mij de rekensom maken (vanaf minuut 31:00’).

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik dat doel zou  moeten meten – hoe weet ik wanneer die 1 miljoen Nederlands hebben kennisgemaakt met de plantaardige lifestyle? Toch denk ik dat we daar nu in 2016 (3 jaar later) royaal zijn. Plantaardig is niet meer vreemd, plantaardig is interessant, hip en soms zelfs al een beetje gewoon.

VOLWASSEN VEGANISME EN NIEUWE STEMMEN

Er zijn nog steeds miljoenen Nederlanders die geen idee hebben hoe ze met hun voeding hun eigen leven en dat van de planeet gezond kunnen maken. We staan nog maar aan het begin van een ingrijpende verandering. Er is nog steeds een wereld te winnen! Maar de toon is gezet. Het roer is om. Veganisme is nu interessant en dus… volwassen.

Ik ben blij dat ik aan deze ontwikkeling heb kunnen bijdragen. Het maakt me trots en dankbaar. Vanaf het begin zijn er anderen opgestaan die het verhaal op hun eigen manier verder zijn gaan vertellen. Veganisme is een grote en brede beweging geworden met veel kennis, veel ervaring, veel enthousiasme en veel diversiteit.  Er zijn inmiddels talloze blogs, voedingscoaches, onlineprogramma’s, recepten, succesverhalen… en ik vind dat geweldig!

HET AFSCHEID VAN DE PLANTENETER

Ik herhaal nog maar eens: dit alles is goed nieuws! Het is voor mij zelfs zulk goed nieuws dat ik kan stoppen met De Planteneter. Ik acht mijn missie geslaagd! Daarom zal ik op 7 januari 2017 afscheid nemen van De Planteneter! De plantaardige beweging en het veganisme kan heel goed zonder mij – ik heb daar alle vertrouwen in.

Laat ik heel helder zijn: het zijn niet de financiën die mij vragen om te stoppen – in tegendeel. Ik ben er heel trots op dat De Planteneter is een heel succesvol bedrijf is geworden. In 2015 werd ik uitgeroepen tot ‘koploper’ door Open Circles omdat ik zo’n explosieve groei heb gekend. Vier jaar lang heb ik heel royaal mogen leven van De Planteneter – het stemt mij intens dankbaar.

Ik neem afscheid omdat mijn missie geslaagd is. Ik neem afscheid omdat het tijd wordt voor andere stemmen en nieuwe geluiden in Nederland. En ik neem afscheid omdat mijn eigen weg mij verder leidt en ik mij zal wijden aan een nieuwe missie. In de komende weken zal ik je meer vertellen over de nieuwe plannen die ik samen met mijn vriendin Anat ontwikkel. Ik zal straks een tipje van de sluier oplichten.

Maar alles op zijn tijd. Dit is wat er NU gaat gebeuren:

(1) Er komt een groot AFSCHEIDSFEEST. Zet alvast in je agenda: op 7 januari 2017 zal er in Dronten een derde en laatste Planteneters Event komen waarin ik met je terugkijk op de afgelopen jaren, maar waarin we vooral zullen vieren dat het veganisme volwassen is geworden. Alles wat ik heb geleerd in de afgelopen 4 jaar (en dat is veel!) zal ik met je delen. Maar ik zal daarnaast ook boeiende sprekers het podium geven en op een marktplein heel plantaardig Nederland aan je voorstellen! En bovenal: het zal een FEEST zijn, met muziek en lekker eten! In de komende weken vertel ik je meer over dit feest! Ik vertel je er binnenkort meer over.

(2) Er komt een nieuwe, VOLLEDIG HERZIENE UITGAVE van ‘Ik ben een plantenenter. Net als jij’ met daarin een groot aantal verrassende recepten van Anat – je kent ze van de nieuwsbrief! - en veel nieuwe informatie. Deze nieuwe uitgave zal ik presenteren tijdens het VegFest op 3 december in de jaarbeurs in Utrecht.

(3) Iedereen die tot nu toe de nieuwsbrief van De Planteneter kreeg zal vanaf 2017 een GLOEDNIEUWE NIEUWSBRIEF ontvangen van ‘Blooming Lifestyle ANAT’, het bedrijf van mijn partner Anat Gringhuis, waar haar succesvolle lunchroom een onderdeel van is. Haar plannen reiken echter veel verder. Daarom een verrassende, sprankelende en boeiende nieuwsbrief over voeding, gezondheid, bewustzijn en lifestyle. Je blijft dus je inspiratie, informatie én de mooie recepten van Anat ontvangen. Verheug je daar maar vast op.

(4) Alle online producten van De Planteneter (met uitzondering van BLOEI!) zullen vanaf 7 januari 2017 niet meer gekocht kunnen worden. Natuurlijk blijft iedereen die tot die tijd een cursus of programma heeft gekocht de volle ondersteuning ontvangen die daarbij hoort. Sterker nog: er is een goede reden om juist nu nog een programma van De Planteneter te starten want ÁLLE ONLINE PROGRAMMA’S (opnieuw: m.u.v. BLOEI!) kun je tot 1 januari met 50% KORTING aanschaffen. Dus:

Gebruik bij je bestelling de couponcode afscheid16 en klik op 'couponcode toepassen' om de 50% korting te incasseren

(5) Ik zal een kleine AFSCHEIDSTOUR maken van 3 lezingen in het land waarin ik ál mijn kennis en ervaring van de afgelopen 4 jaar met je zal delen. De locaties en tijden zal ik je nog laten weten. Reken op een lezing in het noorden/midden van het land, een lezing in het zuiden/oosten en een lezing in de Randstad. Ik zoek 3 coordinatoren die voor mij deze lezingen willen organiseren (klik hier als je wilt helpen). Je hoor gauw meer.

(6) Omdat het einde van De Planteneter een feest is, pak ik uit en trakteer ik. Ik heb daarom voor de gelegenheid nog een paar EENMALIGE EN DUS UNIEKE AANBIEDINGEN voor je

  • Twee VIPdagen met mij én Anat Gringhuis: zaterdag 22 oktober en zaterdag 26 november 2016.  Afgelopen jaren bleken de VIPdagen bijzondere dagen te zijn waar mensen tot grote inzichten kwamen en vaak een nieuw begin konen maken. Tot nu toe gaf ik die dagen alleen. Nu krijg je de ervaring, inzichten en kennis van Anat erbij cadeau! We nodigen nog twee keer een groep van 8 mensen uit in Herberg Het volle leven in Appelscha. Klik hier voor meer informatie over de VIPdagen of reserveer meteen je plaats.

  • De drie laatste tochtgenoten. Het succesnummer van deze zomer! Een hele dag met mij op reis in de camper. Een reis door het landschap en een reis door jouw leven. Een dag die je leven ingrijpend verandert. Ik ga nog met 3 mensen op pad, dus beslis snel als je één van die drie wilt zijn. Bestel op www.tochtgenoten.nl!

  • Omdat ik één keer alles wil geven wat ik heb: een eenmalige VIP-reis Tochtenoten: ik haal je op van huis (waar je ook woont in NL) en dan beginnen we de dag met een uitgebreid ontbijt. Daarna gaan we op reis. Op reis door het land en op reis door jouw leven. Een diepgravende en intense dag die je nooit weer zult vergeten!

We hebben de hele dag voor ons en ik breng je pas thuis als wij weten dat het klaar is. Ik verzorg (zeg maar rustig: vertroetel) je de hele dag en zal je verrassende dingen laten ervaren. Maar ik zal het je niet makkelijk maken, want de inzet is: ‘het beste halen uit jouw leven’. Eén dag waarin ik al mijn kwaliteiten als gastheer, coach en vriend kan en zal inzetten. 

Ben jij die ene VIP? Klik hier voor informatie of bestellen.

EINDE EN NIEUW BEGIN

Laat ik, ten slotte, een klein tipje van de sluier oplichten over de nieuwe weg. Het nieuwe begin ligt besloten in alles waarvan ik nu afscheid neem. In de afgelopen jaren heb ik gezien (én zelf ervaren) hoe een gezond plantaardig eetpatroon vaak het begin is van een leven van nieuwe vitaliteit en overvloed en van groter bewustzijn en intiemere verbinding. De verandering van eetpatroon is het begin van een verandering van leven.

Dit heeft geleid tot een  bijzonder jaarprogramma: ‘BLOEI! - de weg naar de beste versie van jezelf’, waarin ik je een vol jaar lang (365 dagen!) intensieve dagelijkse begeleiding geef naar herstel, groei en vitaliteit op élk levensterrein. Aan dit programma zal ik verder werken en het op nieuwe manieren aanbieden.

Verder zal ik mij, samen met mijn vriendin Anat, verdiepen en bekwamen in de geheimen van gezond oud worden ('longevity'), zelfvoorzienend leven, biologische tuinieren en permacultuur, maar ook in tantra, meditatie en bewust en aandachtig leven. Anat en ik zijn op zoek naar een huis of boerderij met veel grond waar we kunnen landen en ons nieuwe pad samen kunnen vinden. We nemen je graag mee op dit nieuwe avontuur - je zult er nog veel van horen.

Dus: einde en nieuw begin! Mag ik je uitnodigen dit bijzondere moment uitbundig met mij te vieren?

Boele

P.S.: Alle bijzonderheden over het afscheid van De Planteneter vind je hier op een rijtje!

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!