Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Tien redenen waarom veganisten BETERE SEKS hebben (en jij dus ook kunt hebben!)

door Boele Ytsma op 13 april 2016 om 15:43 over , , en
13 apr

Een plantaardige lifestyle verlaagt je kansen op hart- en vaatziekten ingrijpend. Veel plantaardige voeding heeft actieve kankerbestrijdende eigenschappen. Mensen herstellen van diabetes type 2, chronische vermoeidheid en ontstekingen. En, o ja, de plantaardige lifestyle is ook nog goed voor de dieren, de planeet en al onze mede wereldburgers. Heb je meer redenen nodig om planteneter te worden?  Vooruit, nog één dan: de planteneter heeft betere seks!

Seks is een levensader

Kijk, dat doet de oren spitsen. Want wie wil dat niet: betere seks. Seks is de diepste verbinding die twee mensen kunnen aangaan. Seks is ook de diepste verbinding die je met jezelf kunt aangaan. Liefdevolle seks brengt je gedachten tot zwijgen, opent je hart, maakt je lichaam jonger en krachtiger, lost grenzen tussen mensen op. Seks is misschien wel het fijnste wat we als mensen kunnen beleven.

En toch is het voor veel mensen een worsteling. Een goed seksleven is verre van vanzelfsprekend. Er spelen veel factoren een rol, want het raakt aan bijna alle facetten van ons bestaan. Hoe we ons verhouden tot ons eigen lichaam. Hoe we ons verhouden tot onze gevoelens, onze verlangens, onze behoeften. Het raakt onze relaties – ál onze relaties. Het raakt onze vitaliteit en levenslust. Het raakt de beelden in ons hoofd en de helderheid van ons denken. Het raakt zelfs aan de zin van ons leven en de zin ín ons leven.

Jouw lichaam is de voorwaarde

Eén van die facetten is onze gezondheid en het lichamelijke vermogen om seks te hebben. Als je lichaam niet mee wil werken, heb je een probleem. Als je geen zin hebt, zal een vrijpartij er niet snel van komen. Als je geen energie hebt dan is een vluggertje het maximale dat er in zit. Als je als man geen erectie kunt krijgen, voel je je onzeker. Als je niet goed kunt voelen, zul je geen opwinding ervaren. Als je niet lekker ruikt, zal nabijheid van een ander niet snel tot stand komen.

Maar dat is goed nieuws. Want juist op dit deel van de seksualiteit heb je grote invloed. Jouw lichaam is immers in hoge mate een resultaat van jouw levenswijze en eetpatroon. En ja, de planteneter heeft op dát vlak alles mee. Ik noem je tien redenen waarom mensen met een plantaardig eetpatroon de beste voorwaarden hebben voor een goed en bevredigend seksleven.

1. Een planteneter heeft meer energie.

Dat is de ervaring van iedereen die plantaardig gaat eten: je krijgt meer energie. Dat is ook goed te begrijpen: plantaardig voedsel bevat vooral koolhydraten en dat is de primaire energie van ons lichaam. En de vertering van plantaardig eten vraagt minder energie van het lichaam en dus blijft er meer energie over voor activiteit. Voor seks bijvoorbeeld. Wie moe is zal in bed tot weinig activiteit te porren zijn. Meer energie is meer plezier. Een planteneter kan vaker en houdt het langer vol.

2. Een planteneter heeft schoner bloed.

Dierlijke vetten vertragen de bloedsomloop en verstoppen de aderen. Rond het hard leidt dat tot hart- en vaatziekten, in de hersenen geeft het kans op beroertes of dementie, maar ook erectieproblemen zijn een gevolg van deze vertraagde bloedsomloop. Planteneters hebben een veel betere doorbloeding… van álle delen van het lichaam, zeker ook de intieme delen. En dat is belangrijk voor mannen én vrouwen!

3. Een planteter ruikt (en proeft) lekkerder.

Wetenschappers hebben ontdekt wat vrouwen al lang weten: seksuele aantrekkingskracht bestaat voor een groot gedeelte uit geur. En dan hebben we het niet over chemische luchtjes uit een flesje, maar over natuurlijke lichaamsgeur. Ons lichaam ‘ademt’ uit wat wij erin stoppen. Wie zich voedt met verse groente en geurig rijp fruit ruikt en proeft (overal!) anders dan wie zich voedt met dode dieren. Wat denk je dat opwindender is?

4. Een planteneter heeft een mooiere huid.

Onze huid is de spiegel van onze gezondheid. Vooral fruit verjongt de huid. Wie langere tijd plantaardig eet, krijgt vaak te horen: je ziet er jonger uit. Dat klopt: de veroudering van de huid is teruggedraaid. Een mooie, jonge, gezonde huid is natuurlijk cruciaal voor goede seks, want seks is de ultieme aanraking. Een gezonde huid is een gevoelige huid. Een gezonde huid is een mooie huid. En een mooie huid vergroot het zelfvertrouwen en ook dat is essentieel. De planteneter heeft iets te laten zien en voelen!

5. Een planteneter voelt zich en is aantrekkelijker

Wie plantaardig eet vindt meestal na verloop van tijd een gezond gewicht – niet te zwaar en zeker ook niet te licht. Maar nog belangrijker: je zult je lekkerder gaan voelen in je lichaam. Je lichaam ‘past’ je nu als een nieuwe jas waar je trots op bent.  Ik zal geen lans breken voor het moderne ‘ideaalbeeld’ van slanke (lees ‘magere’) vrouwen en zwaar gespierde mannen. Dat is niet waar ik het over heb. Een gezond lichaam heeft een gezonde hoeveelheid vet en goed werkende spieren en dat kan er op heel veel manier op en aan zitten. Maar ons brein herkent een gezond lichaam en zal dat aantrekkelijk vinden.

6. Een planteneter heeft meer zin in seks

Dat is geen wonder, want veel plantaardige voeding bevat stoffen die de lust verhogen, zogenaamde afrodisiaca . Bananen zijn rijk aan kalium; noten zijn rijk aan zink; bessen bevatten veel vitamine c; avocado’s staan bol van goede vetten, kalium en vitamine B6 – allemaal libidoverhogende voedingstoffen, onder andere omdat ze de aanmaak van het hormoon testosteron vergroten.  Maar ook rode pepers, kaneel, basilicum, cacao, asperges, soja, vijgen en selderij hebben een stimulerend effect op onze seksdrive. En dan hebben we het nog niet eens over een superfood als macapoeder! De indianen die dat gebruikten waren gevreesd om hun viriliteit. De plantaardige keuken is dus het beste voorspel!

7. Een planteneter is zelfverzekerder.         

Wie kiest voor een plantaardige lifestyle maakt een bewuste keuze, een keuze die meestal haaks staat op de eigen omgeving. Of je nou planteneter bent om gezondheidsredenen of uit morele overwegingen, je kiest nadrukkelijk voor deze lifestyle. Je kiest voor zorg, welzijn en mededogen. Die keuze verraadt  innerlijke kracht. En dat is aantrekkelijk, zeg maar rustig sexy: een man of een vrouw die krachtig en zelfbewust kiest voor zijn of haar eigen weg.

8. Een planteneter is gevoeliger

Wie plantaardig eet komt steeds meer in contact met zijn of haar eigen lichaam. Het lichaam wordt gevoeliger en vertelt steeds duidelijker wat je nodig hebt. Je intuïtie wordt hersteld. De eenheid tussen je hoofd, je hart en je lijf wordt geheeld. En precies dat zijn kwaliteiten die het seksuele spel naar een nieuw niveau kunnen tillen: seks is immers een spel van aanraken en voelen, verbinden en overgeven. Hoe groter de gevoeligheid, des te rijker het spel.

9. Een planteneter is aandachtiger

Veel planteneters merken dat ze helderder worden in hun hoofd. Alsof een gordijn wordt opgetrokken in hun hoofd. Deze helderheid maakt hen aandachtiger, meer aanwezig. Bovendien leven ze niet met een knagend geweten, omdat ze in overeenstemming leven met hun hart, met hun diepste waarden van liefde en mededogen – en dat geeft hen een diepe rust. Deze rust en aanwezigheid zullen, als ze worden meegenomen naar het liefdespel, de minne ongelofelijk verdiepen. Niks is zo erotiserend en opwindend als een aandachtige, aanwezige man of vrouw die zich volledig opent voor jouw aanwezigheid.

10. Een planteneter kan beter worden

Seks is niet een kwestie van standjes en technieken. Vervullende, aandachtige en liefde seksualiteit is een kunst die je alleen leert door je er in te bekwamen. Seks is dus de beste leerschool om beter te worden in… seks. Wie vaker en langer seks heeft, zal steeds beter worden en een meester(es) worden in de kunst van het aanwezig, liefdevol, openend en helend beminnen. Na de voorgaande 9 redenen snap je wel dat ik dan opnieuw aan de planteneters denk…

Redenen genoeg om het eens te proberen, volgens mij. Misschien is plantaardig eten wel één van de beste investeringen die je kunt doen in je liefdesleven. En nee, het gaat niet vanzelf. De plantaardige lifestyle maakt je niet vanzelf een god of godin in bed – het vraagt aandacht en oefening. Maar een beter beginpunt kun je waarschijnlijk niet vinden.

Haha, wie had ooit gedacht dat betere seks begint… in de keuken?

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!