Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

De Planteneter op YOUTUBE: verleden, heden, toekomst

door Boele Ytsma op 17 maart 2016 om 09:36 over , , , en
17 maa

Vier jaar geleden startte ik een YouTubekanaal om mijn verhaal te vertellen. Anderhalf jaar daarvoor was ik plantaardig gaan eten en de veranderingen in mijn leven waren zo groot en zo goed, dat ik daarover wilde vertellen. Vanaf februari 2012 ging ik vier tot vijf keer per week een video maken en uploaden. Ze werden vanaf het begin goed bekeken. Ik bouwde er een publiek mee op.

Een geschiedenis in getallen

Intussen staan er bijna 400 publieke video’s op (naast alle video’s voor de cursussen), zijn ruim 4.600 mensen geabonneerd op het kanaal en zijn de video’s in totaal meer dan 1.1 miljoen keer bekeken. En de best bekeken video heeft zelfs meer dan 100.000 views. Best indrukwekkende cijfers voor een kanaal over plantaardige voeding in Nederland.

In die vier jaar is er van alles gebeurd. Ik heb perioden heel intensief video’s gemaakt en soms maandenlang niks gepost. De series over ‘Wat ik eet in december’ (2013) en ‘Wat ik eet in juni’ (2014) waren heel populair. Ik maakte dan een hele maand lang een dagelijkse vlog waarin ik liet zien wat ik at en hoe ik leefde. Ook de video’s over mijn fietstocht naar Tsjechië (2014) zijn heel goed bekeken en gewaardeerd.

Vorig jaar (2015) beloofde ik elke dag een video, maar dat strandde in mei, na 4 maanden dagelijkse video’s. Daarna bleef het maanden stil. In die maanden dat ik wel elke dag een video publiceerde ging het over veel meer dan voeding alleen. Ik sprak over vitaliteit in brede zin en reikte ook lessen aan voor persoonlijke ontwikkeling. Sommige kijkers waardeerden dat bijzonder, anderen vonden dat ik mij tot voeding had moeten beperken.

Terug van weggeweest

Inmiddels ben ik weer terug. Op 1 maart publiceerde ik weer een video en sindsdien verschenen er zo’n drie per week. Wat de inhoud en de toon van mijn video’s nu zal zijn, moet nog blijken. Ik zal natuurlijk spreken over mijn voedingspatroon en lifestyle. Ik ben daarover nog altijd heel enthousiast. Ik voel me vitaler en sterker dan ooit na ruim 5 jaar plantaardig eten. Ik zal je opnieuw meenemen in mijn leven en delen wat ik leer en ervaar.

Hier vind je een overzicht van de video’s die ik weer maakte:

Een goed gesprek

Ik vind het medium video heel fijn. Ik kan veel persoonlijker zijn dan in mijn schrijven en kan daardoor ook dichter bij jouw hart komen. Video is één van de meest krachtige manieren om een verhaal te vertellen. Ik zou het heel fijn vinden als ik met mijn video’s meer mensen kan bereiken met de boodschap van deze liefdevolle lifestyle.

Hoewel een YouTubekanaal natuurlijk vooral een manier is om ‘uit te zenden’, zie ik het zelf graag als een mogelijkheid tot gesprek. Daarom vraag ik in bijna elke video om reactie of om vragen. Je bent heel welkom om met me mee te denken over de vorm en de inhoud van de video’s. Welk type video vind je interessant om naar te kijken? Wat zijn de onderwerpen die je graag besproken wilt hebben? Wat zijn de vragen die je mij wilt stellen? Kortom: hoe kan ik met mijn video’s jou van dienst zijn?

Als je nog niet geabonneerd bent op het kanaal dan raad ik je aan dat nu meteen even te doen. Dan mis je geen enkele video. Hier ga je naar het YouTubekanaal van De Planteneter.

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!