Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

 • info@deplanteneter.nl
 • VOF De Planteneter
 • KvK nummer 59694246
 • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Zeven redenen om van jouw BLOEI een TOPPRIORITEIT te maken

door Boele Ytsma op 25 november 2015 om 23:16 over , en
25 nov

In de opvoeding en op school leren we op z’n best onze weg door het leven te vinden. We leren hoe de regels van de maatschappij luiden (vooral in het gezin), we ontwikkelen allerlei sociale vaardigheden en we worden klaar gemaakt voor een plaats op de arbeidsmarkt (vooral op school). Maar hoe de belangrijkste dingen in het leven werken, mogen we zelf uitzoeken: relaties, bestemming, geluk, geld, gezondheid… Wáár en hóe leren we om werkelijk tot bloei te komen?

Heb jij de gratis VIDEOcursus al aangevraagd? Klik hier!

Maak het jouw TOPPRIORITEIT

Het leven is zélf die leerschool. We ontdekken met vallen en opstaan hoe we tot ontwikkeling kunnen komen. We stoten soms heel hard ons hoofd of lopen helemaal vast. En als je geluk hebt vind je je weg eruit en ben je een beetje wijzer.  Het zijn maar enkelen die werkelijk tot volledige bloei komen. Jammer en onnodig.

Dat is de reden waarom ik in het afgelopen jaar het online jaarprogramma BLOEI! heb ontwikkeld, op basis van alles wat ik zelf heb geleerd, ontdekt en toegepast. In dat programma loop ik een vol jaar, 365 dagen, met je mee om van jouw persoonlijke bloei een topprioriteit te maken. En ik zie dat het werkt: mensen komen daadwerkelijk tot bloei! Het is heerlijk om te zien.

Daarom zal ik mij in het komende jaar veel meer gaan richten op de persoonlijke bloei van mensen die daar voluit voor willen kiezen. Ik werk alleen met mensen die zélf commitment hebben voor hun eigen bloei. Ik kan er niet voor zorgen dát je gaat bloeien, ik kan alleen helpen de voorwaarden te scheppen, ik kan de noodzakelijke informatie verschaffen en ik kan en zal je énorm motiveren, zodat je écht op pad gaat en op pad blijft.

De PLANNEN voor 2016

In 2016 zal ik dat op nog veel meer manier gaan doen dan afgelopen jaar. Dit kun je zoal verwachten:

 • Meer BLOEI! VIP-dagen: samen werken aan je eigen persoonlijke bloei in een kleine groep. In 2015 is deze dag ontwikkeld en al drie keer aangeboden.
 • Nieuwe plaatsen voor BLOEI! coaching: persoonlijke begeleiding in je ontwikkeling naar bloei. Tientallen mensen hebben ervaren hoe deze coaching hen écht tot actie aanzet. 
 • BLOEI! themadagen en BLOEI! seminars over deelonderwerpen uit het programma, zoals de themadag ‘Het ontwakende lichaam’ van afgelopen vrijdag.
 • Een BLOEI! retraite van enkele dagen op een bijzondere plek.
 • Een boek over BLOEI!... een handboek voor persoonlijke bloei.
 • Lezingen in het land over BLOEI! (nodig mij maar alvast uit!), misschien zelfs in theaters!
 • Interessante samenwerkingsverbanden waarover ik je snel meer zal vertellen.

De ZEVEN ONVERMIJDELIJKE REDENEN om te bloeien

Oké, nog even op een rijtje waarom jij je zou moeten toeleggen op jouw persoonlijke bloei. Zei ik ‘moeten’? - natuurlijk móet dat helemaal niet. Je bent vrij. Maar er zijn wel zeven goede redenen waarom je het misschien toch wilt overwegen.

REDEN 1: Je bent ervoor gemaakt

Alles in de natuur wil groeien en bloeien. Dat ligt in de aard van het leven. Leven is expansie, leven is ontwikkeling, leven is vermeerdering. Het behoort tot de basiskenmerken van de levende natuur. En daar hoor jij bij. Jij bent leven dat zich ontwikkelen wil, te midden van leven dat zich ontwikkelen wil. Je bent gemaakt voor bloei!

REDEN 2: Je hebt een ongelofelijke potentie

Er ligt een schat aan mogelijkheden in je te wachten totdat jij het uitpakt. Je hebt er geen idee van hoe rijk je bent. Je woont in een hutje, maar er ligt een rijk gevulde schatkist in de grond eronder begraven. Mogelijkheden in je lichaam, in je gevoel, in je hart, in je creativiteit, in je hoofd en je geest. Word maar eens nieuwsgierig wat er allemaal kán!

REDEN 3: Het is hoog tijd!

Hoe oud ben je? Hoe lang heb je geleefd zoals je nu leeft? Hoe lang woon jij al in dat hutje? Hoe lang wacht de wereld nou al op het moment dat jij gaat doen wat je hier te doen hebt? Het is de hoogste tijd!

REDEN 4: Je wordt er gelukkiger van

Het is bepaald geen offer om dit te doen. Hoe meer je tot bloei komt, des te dieper zal de voldoening in je leven zijn. Kortom: je wordt gelukkiger. Eerlijk is eerlijk: de weg er naartoe is niet altijd makkelijk, maar de bestemming is het meer dan waard. Als je wordt wie je werkelijk bent, als je je volle potentieel gaat leven, is geluk een onvermijdelijk ‘bijproduct’. Voor veel mensen is het zelfs de hoofdreden.

REDEN 5: Je wordt er gezonder van

Misschien overbodig om te zeggen: maar bloeien leidt ook tot een betere gezondheid. Niet-leven wie je bent leidt tot stress en stress is één van de grootste ondermijnende factoren van gezondheid. Mensen met een bestemming, mensen met een missie, mensen die hun potentieel leven, zijn levendiger, vitaler en worden vaak ouder.

REDEN 6: Je maakt anderen gelukkiger

Als je gelukkiger en gezonder bent, en als je het volledige potentieel van je leven gaat leven, maak je veel mensen in je omgeving gelukkig. Je hebt zoveel meer om te geven en te delen. Je daagt mensen uit en geeft hen ‘toestemming’ om zelf ook te gaan bloeien. Overigens confronteer je mensen ook, omdat je laat zien dat het kán: bloeien. Niet iedereen is bereid om te doen wat daarvoor gedaan moet worden.

REDEN 7: Je maakt de wereld mooier

Als jij gaat bloeien, als jij open gaat, word je een kanaal van liefde en schoonheid. Jij maakt de wereld mooier met wie je bent, met wat je zegt, met wat je doet en je daagt anderen uit hetzelfde te doen. Bloeien werkt aanstekelijk. Je bent in staat grote dingen te doen, groter dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Jij bent het geschenk aan de wereld dat je eindelijk uitpakt!

Heb je meer redenen nodig? Misschien deze: Je bent het waard! Je bent het zó waard!

Heb jij de gratis VIDEOcursus al aangevraagd? Klik hier!

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!