Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

GRATIS VIDEOCURSUS:
'De 14 geheimen van persoonlijke bloei'

door Boele Ytsma op 18 november 2015 om 11:28 over , , , en
18 nov

Weet je wat ik graag wil? Dat jij de beste versie van JOU wordt. Net als ik trouwens - ik wil de beste versie van MIJ worden. Ik wil niet op jou gaan lijken of op wie dan ook, en jij zou niet op mij moeten willen lijken. Wij mogen de beste versie worden van wie we zijn. De vraag is: wát heb je daarvoor nodig? In een nieuwe gratis videocursus vertel ik je over de antwoorden die ik daarop vond.

KLIK HIER voor de gratis videocursus

Amerikaans geschreeuw

‘De beste versie van jou…’ - wat denk je of wat voel je, als ik dit zeg? Want eerlijk is eerlijk, het is niet zo Nederlands om dergelijke dingen te zeggen. Wij zijn opgegroeid met de mentaliteit van ‘goed is goed genoeg’, ‘je hoeft niet altijd de beste te zijn’ en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Sterker nog: mensen die altijd de beste willen zijn, vinden we irritante strebers. Wat verbeelden ze zich wel?

Nederlanders zijn nuchter en blijven liever met twee benen op de grond staan. We noemen het Amerikaans om zo te hameren op groei en ontwikkeling en het beste in jezelf naar boven halen. En dat is ook waar. In de Verenigde Staten worden ambitie en verlangen naar groei veel meer gewaardeerd dan in Nederland. Maar is dat een reden om het niet te doen?

Leven is overvloed

Kijk naar de natuur. In het voorjaar bot elke boom en struik uit. Overvloed alom. Een explosie van kleuren en geuren. Elk jaar verbaast het me weer hoe royaal en uitbundig de natuur is. Alles wat leeft, streeft naar meer: méér blaadjes, méér bloemen, méér vruchten. En dat is ook zo: álles wat leeft in de natuur, groeit. En zodra het niet meer groeit, is het aan het sterven. Dat geldt voor planten, maar ook voor dieren: elk gezond lichaam streeft altijd naar de optimale staat.

Dat is een belangrijke constatering. Het betekent dat het verlangen naar groei en overvloed een kenmerk van leven is. Alles wat leeft, groeit – wíl groeien. Leven wil overvloedig zijn. Dus is ook jouw verlangen om de beste versie van jezelf te worden een teken van vitaliteit en leven. Die twee horen bij elkaar: je wilt leven – en dús wil jij de beste versie van jezelf worden!

Jij schept zélf de voorwaarden

Maar waar hebben we het dan over? Wat is ‘de beste versie van JOU’? Dat gaat allereerst over je lijf. Je lichaam wil gezond en fit en sterk zijn. Daar verlangt het naar. En jij kunt het daarbij helpen. Door het de juiste voeding te geven, door het te bewegen, door het voldoende rust te geven, door het in een gezonde omgeving te laten zijn… Als jij de omstandigheden voor je lijf optimaal maakt, zal je lichaam doen wat het kan doen.

En nee, je kunt niet elk probleem oplossen – ik ben een realist. Maar je kunt wel de omgeving scheppen waarin je lichaam de BESTE VERSIE kan worden van jou. Dat doe je bijvoorbeeld door plantaardig te gaan eten. Mensen zijn gemaakt voor (voornamelijk) plantaardig voedsel. Probeer het maar, je lichaam zal het je vertellen als je dat doet: het wordt sterker, slanker, schoner, vitaler en gevoeliger - je komt letterlijk thuis!

Het volle potentieel

Maar dat gaat veel verder dan alleen voeding. Leef jij je volle potentieel? Leef jij je dromen? Gebruik jij al je talenten? Spreek jij jouw waarheid, ben je open over hoe jij de wereld ziet? Doe je wat je diep van binnen verlangt om te doen? Ben jij de liefhebber die je kunt zijn? Geniet je zoals je zou willen genieten? Ben jij de man, de vrouw, de vader, de moeder die je kunt zijn?

Ik denk dat ik het antwoord wel weet: ‘Nee, nog lang niet’ (en ik weet dat omdat het ook mijn antwoord is). Jij bent nog lang niet de beste versie van jezelf – net als ik. Er is nog zoveel te ontdekken, er zit nog zóveel meer in!

Wel, dan wordt dat wel tijd!

Hoe oud ben je? Hoeveel jaar heb je nog, denk je? Ga je nog langer je tijd verspillen met dingen die er niet echt toe doen? Blijf jij de middelmatigheid koesteren – ‘goed is goed genoeg’? Nou, ik niet! Ik heb het leven lief en daarom verlang ik naar de BESTE VERSIE van MIJ!

Mag ik dit wel willen?

‘Maar het gaat toch in het leven niet allemaal om mij?’ ‘Ik moet er toch vooral zijn voor anderen?’ Herken je deze gedachten? Er ligt een andere vraag achter: ‘Mag ik wel mijzelf in het centrum plaatsen?’ ‘Ben ik het wel waard om zoveel energie in te steken?’

Maar draai het eens om: wat denk je dat je kunt betekenen voor anderen als jij de BESTE VERSIE van jezelf bent? Een beetje? Of veel? Wie de middelmatigheid goed genoeg vindt, ontzegt niet alleen zichzelf veel goeds, maar misschien nog wel veel meer de mensen om zich heen. Als jij de BESTE VERSIE van jezelf bent, gééf je meer, betéken je meer, déél je meer!

Goed beschouwd is het dus eigenlijk egoïstisch om NIET de beste versie van jezelf te worden…

De beste versie van… JOU

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. De beste versie van jezelf is wat anders dan een idyllisch plaatje uit een tijdschrift. We leven in een tijd waarin je van alles moet. Mensen kijken naar elkaar en zijn bang om anders te zijn. Televisie en internet vertellen ons hoe we er uit moeten zien als je succesvol bent. Maar dat zijn beelden en idealen van anderen. Dat gaat niet over jou!

Ik wil je uitdagen om de beste versie van JOU te worden. Kopieer niemand. Voel je niet verplicht om dingen te doen of te zijn die niet bij JOU passen. Luister naar je lichaam, luister naar je ziel en doe wat goed is voor JOU. Breng de wereld wat JIJ te brengen hebt. Vertel JOUW verhaal. Ontwikkel JOUW talenten.

Maar laat je ook niet beperken door stemmen die niet van jou zijn. Stop niet voor beperkingen die ánderen je opleggen: ‘dat kan niet, dat mag niet, dat hoort niet’. Laat je niet afschrikken door de angsten van anderen. Durf te vertrouwen op je eigen kompas en je eigen waarden. Wees voluit JIJ en leef zonder schroom, zonder schaamte, zonder aarzeling, zonder angst.

GRATIS videocursus en GRATIS introductie BLOEI

Dit thema houdt mij het hele jaar al intensief bezig. Het afgelopen half jaar heb ik hard gewerkt aan het jaarprogramma BLOEI. Dat is een programma waarin ik je 365 dagen lang, van dag tot dag begeleid en uitdaag om tot persoonlijke bloei te komen. Bijna 100 mensen zijn al volop in dit programma bezig en de veranderingen in hun leven zijn ingrijpend.

Ik wil je graag gratis en vrijblijvend laten kennismaken met dit programma. Daarom bied ik je een 4-delige videocursus aan waarin ik je de 14 geheimen van persoonlijke bloei geef. Na die cursus kun je, als je dat wilt, zelfs nog de eerste week van BLOEI gratis aanvragen. Op die manier ontdek je of jij klaar bent voor de échte stappen in je leven, of jij écht wilt gaan voor jouw persoonlijke bloei.

Waar wacht je op?

KLIK HIER voor de gratis videocursus.

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!