Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Een BLOOMING LIFESTYLE zonder labels!

door Boele Ytsma op 23 september 2015 om 13:38 over , , en
23 sep

Afgelopen zaterdag bezocht ik met een vriendin het nieuwe lunchcafé Anat aan de rand van het Noorderplantsoen in Groningen. Na dagen van regen en kou scheen eindelijk de zon weer. Terwijl we ons laafden aan de warme najaarszon en spraken over de toekomst, verwende Anat ons met een heerlijke lunch: een verrassende linzensoep met gerookte paprika, een broodje met cashewroomkaas en zongedroogde tomaat en allerlei groenten en tenslotte een verrukkelijke salade met boontjes, pinda, sojasaus en noten. Niet slecht voor een zaterdagse lunch.

De volledige naam van het lunchcafé is Anat Blooming Lifestyle. Ze heeft uitsluitend 100% plantaardige gerechten en taarten op haar kaart, maar nergens kun je lezen dat het een vegan lunchcafé is. Ze serveert gewoon heel veel lekkere dingen… en ‘toevallig’ is al dat lekkers plantaardig. Maar zo toevallig is dat niet, Anat heeft hier over nagedacht.

Het werkt!

We spraken over haar filosofie. Ze wil niet dat mensen bij haar komen omdat het een plantaardige gelegenheid is, ze wil dat mensen komen omdat het een goede plek is en vooral omdat het eten verrukkelijk is. Het grote voordeel daarvan is dat mensen ook niet wégblijven omdat het een ‘vegan tentje’ is. Mensen die er komen staan open en laten zich daarom verrassen door wat er te eten is.

En het werkt, deze filosofie. Ik was er zelf getuige van. Bij het tafeltje achter ons werden twee latte’s besteld en twee stukken lavendelcake (!). Ik hoorde Anat vragen: “Wat voor melk willen jullie er in? Ik heb havermelk, amandelmelk en soyamelk.” Het werd havermelk. Terwijl Anat weer naar de keuken ging hoorde ik het gesprek over deze ‘melksoorten’ en toen even later de latte gebracht werd hoorde ik het grote enthousiasme over de latte en de lavendelcake. Toen het stel afrekende kon ik een deel van het gesprek horen. Ze vroegen naar de havermelk – waar je die kon krijgen? “Gewoon bij de Albert Heijn”, antwoordde Anat.

Zonder pretentie

Kijk dat vind ik nou mooi. Zonder enige pretentie, zonder labels en zonder nadrukkelijke boodschap mensen laten kennismaken met een ‘blooming lifestyle’. Want dat is wat Anat en haar lunchroom uitstralen: het gaat over bloeien, over overvloed, over eerlijkheid en over leven. En wie wil dat nou niet? Het is daarom ook helemaal niet verrassend dat het lunchcafe van Anat een groot succes blijkt te zijn.

Misschien moeten we maar ophouden met al die labels: plantaardig, vegan, veganistisch... Dat plantaardig voedsel het allerlekkerst, het meest eerlijk, het beste voor de planeet en ook nog eens het allergezondste voedsel is, weten we nu toch wel – laten we gewoon vertellen dat we lekker, eerlijk en gezond eten!

Like hier de Facebookpagina van Anat!

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!