Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Augustus OOGSTMAAND – wát heb jij GEZAAID?

door Boele Ytsma op 12 augustus 2015 om 13:13 over , , , , , en
12 aug

Augustus is de oogstmaand. Het is de maand waarin boeren vanouds hun gewassen oogsten en ook vandaag zie je op het platteland overal de combines en de aardappelrooimachines tot ’s avonds laat aan het werk. Ik vind het altijd weer een indrukwekkend gezicht om te zien hoe de ene vracht na de andere vol met aardappelen of graan van het land rijdt – datzelfde land dat er een paar maanden geleden nog levenloos bij lag. Wat is er allemaal gebeurd in die tussentijd?

WIND ZAAIEN EN STORM OOGSTEN

Het belangrijkste antwoord is: er is gezaaid. Boeren oogsten in augustus wat ze maanden eerder hebben gezaaid of gepoot. Waar niet gezaaid is, zal nu niet geoogst worden. Het is een simpele wet die voor veel meer dingen in het leven geldt: je oogst wat je zaait. Het is een ‘wet’ die al eeuwenlang bekend is. In het boeddhisme en hindoeïsme noemen ze het de wet van karma, de wet van oorzaak en gevolg. En het bekende spreekwoord ‘wie wind zaait, zal storm oogsten’, komt uit de bijbel. Ik bedoel maar: ik heb het niet bedacht…

Durf je dat toe te passen op je eigen leven? Durf jij op die manier naar je lichaam te kijken, naar je gezondheid? Ik zeg bewust ‘durf’,  want daar is veel moed voor nodig. Kun jij je huidige leven zien als de ‘oogst’ van wat je zelf eerder hebt gezaaid? Zie je hoe jouw keuzes van gisteren of vorige week of van jaren geleden, gevolgen hebben gehad voor wie je nu bent? Of ga je dan meteen wijzen op alle dingen waar je zelf niet voor gekozen hebt? Voel je je liever een ‘slachtoffer’? Dat is ook een keuze…

Uit onderzoek blijkt steeds meer hoe wij onze gezondheid zélf bepalen door wat we eten, wat we doen, wat we denken en wat we voelen. Lifestyle en voeding zijn veruit de belangrijkste factoren voor het ontstaan van ziekte. Dat wil overigens niet zeggen dat het onze ‘schuld’ is dat we ziek worden, want in veel gevallen doen mensen het vanuit onkunde. Maar als je eenmaal wél weet hoe je voeding en je lifestyle jouw gezondheid bepalen, dan ligt er ook een grote verantwoordelijkheid in je handen.

HET GOEDE NIEUWS IS…

Als je gezondheid nu niet is wat je zou willen, of je hebt niet het lichaam dat je zou willen, dan is dat best confronterend. Het voelt wel degelijk alsof je de schuld krijgt. En inderdaad is het ook niet makkelijk om deze ‘waarheid’ te horen. Maar het is wel goed nieuws – héél goed nieuws.

Denk weer aan de boer en zijn land. Die weet in april al wat hij in augustus kan oogsten, omdat hij namelijk zélf heeft gezaaid. Als jij dus wilt dat jouw leven er anders uitziet, als jij je gezonder, slanker, sterker, sportiever, energieker wilt worden… is dat niet een kwestie van afwachten en bidden, maar een zaak van zaaien! En zaaien betekent hier: anders gaan eten, meer gaan bewegen, gezonde gedachten ontwikkelen, andere keuzes maken. Dát is wat jij zelf kunt doen, op élk moment van je leven. Maar wel, hoe eerder hoe beter.

Als jij nú kiest voor een gezond plantaardig eetpatroon van groente en fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden, dan zul jij over enkele maanden of een jaar een ander lichaam ‘oogsten’. Als jij nú gaat trainen, kun jij over een jaar een halve marathon of triatlon volbrengen, de vierdaagse van Nijmegen lopen of een tocht van 200 kilometer fietsen. Als jij nú de oude rommel uit je leven gaat opruimen, zul jij binnen enkele maanden lichter leven en ontspannender in het leven staan. Elke keuze die jij vandaag maakt, heeft gevolgen voor de toekomst. Dat ligt in jóuw handen.

HET SLACHTOFFERSCHAP VOORBIJ!

Ja, ik weet: er zijn dingen die niet kunnen veranderen. Ik weet: er zijn dingen die je gewoon overkomen. Maar wat wil je daarmee zeggen? Dat je dus maar moet hopen en wachten dat het beter wordt? In dat geval kies je ook – je kiest voor slachtofferschap en passiviteit. Wát je ook overkomt, je kunt altijd zélf kiezen hoe je daar op reageert. En er blijven altijd nog véél meer dingen waar jij wel zelf een keuze in kunt maken. Focus je daar op!

Nu even concreet.

Zou jij willen dat volgend jaar augustus voor jou ook een oogstmaand is? Zou je dan willen terugkijken op een jaar waarin jouw vitaliteit op alle gebieden in je leven is toegenomen? Zou je willen dat je dan fit en sterk, gezond en helder bent? Zou je willen dat je dan emotioneel lichter en evenwichtiger leeft? Zou je willen dat je seksueel in balans en vrij bent? Zou je willen dat jouw persoonlijke kracht en je zelfvertrouwen zijn toegenomen? Zou je willen dat je relaties liefdevol en rijk zijn? Zou je willen dat je in staat bent je eigen leven bewust te creëren? Zou je een persoonlijk visioen willen ontwikkelen en je geopend voelen naar nieuwe mogelijkheden?

DE KEUZE IS AAN JOU – DOE HET NU!

Dan is het tijd om nú een besluit te nemen. Al die onderwerpen (en meer) komen aan de orde in het intensieve, online jaarprogramma BLOEI! We werken daarin met zeven levensgebieden en in elk van die zeven levensgebieden gaan we op zoek naar het geheim voor vitaliteit – jóuw vitaliteit. En omdat BLOEI! inderdaad een jaar duurt, moet je vandaag nog actie ondernemen (zaaien), als je in augustus 2016 wilt oogsten.

Ik heb zoveel mogelijk obstakels uit de weg geruimd en het je makkelijk gemaakt. Gedurende de hele maand augustus doe ik je een geweldig aanbod: je betaalt niet de normale prijs van € 648,- voor een heel jaar, maar slechts € 32,50 per maand (gedurende 12 maanden) of € 350,- in één betaling. De actie duurt tot 31 augustus.

Je hebt nog 18 dagen om te zaaien in deze oogstmaand. Maar waarom zou je wachten? Maak vandaag het begin van je nieuwe leven!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!