Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

 • info@deplanteneter.nl
 • VOF De Planteneter
 • KvK nummer 59694246
 • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

De jonge en onstuimige geschiedenis van... De Planteneter

door Boele Ytsma op 12 november 2014 om 16:48 over , , en
12 nov

Op 1 november jl. bestond De Planteneter twee jaar! Goede reden om even achterom te kijken en de balans op te maken: wat is er allemaal gebeurd en wat hebben we bereikt? Maar ook een mooi moment om vooruit te kijken: wat zijn de ambities en de plannen voor de komende jaren?

Ambitieuze idealen

De Planteneter helpt mannen en vrouwen die worstelen met hun gezondheid, hun energie of gewicht stappen te zetten die hun leven veranderen. Dat doen we door mensen te inspireren tot en te informeren over de plantaardige lifestyle. Het eten van groente, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden is niet alleen goed voor je eigen lichaam, maar ook voor de dieren, de aarde en de toekomst. Planten eten is een lifestyle van liefde en mededogen!

We gunnen dat iedereen! Daarom willen we 1 miljoen Nederlanders kennis laten maken met de plantaardige lifestyle. Dat doen we met onze wekelijkse blogs, onze cursussen, onze video’s, onze lezingen en onze boeken. Maar dat doen we vooral door anderen te inspireren deze lifestyle op een aanstekelijke manier te leven. Wij geloven in een plantaardige revolutie!

Lees hier meer over de missie en visie van De Planteneter.

Drie keer feest

De afgelopen twee maanden waren bijzonder feestelijk voor De Planteneter. Laat ik je een paar hoogtepunten noemen:

 • Op 28 september bijvoorbeeld werd ik, samen met 11 andere ondernemers uitgeroepen tot Koploper 2014/2015 bij Open Circles. Bij Open Circles heb ik geleerd hoe ik van mijn passie en persoonlijke missie een bedrijf kon maken. Ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik van Nisandeh Neta en zijn team heb geleerd, zowel als ondernemer alsook in mijn persoonlijke leven.

De verhalen van alle 12 koplopers van dit jaar staan in een prachtig boek: Koplopers 2015, inspirerende verhalen over ondernemerssucces. Zo ook mijn verhaal! Het zijn stuk voor stuk prachtige verhalen over gepassioneerde mensen en hoe zij stap voor stap succesvolle ondernemers zijn geworden. Als je belangstelling hebt voor dit boek dan kun je het gratis bij ons aanvragen (je betaalt alleen de verzend- en administratiekosten). 

 • Op 1 november, op Wereld Veganismedag, reikte de Nederlandse Vereniging voor Veganisme de Vegan Awards 2014 uit. Vorig jaar werd de blog van De Planteneter uitgeroepen tot beste veganistische blog van Nederland en ook dit jaar waren we - 52 blogposts verder! - weer genomineerd. Best spannend dus. Afgelopen jaar zijn er hele mooie blogs bijgekomen, dus dat we weer zouden winnen was niet vanzelfsprekend.

Toch mocht ik ook dit jaar - op de tweede verjaardag van De Planteneter! - opnieuw de Award voor beste blog in ontvangst nemen. Leuk detail: De Planteneter kreeg de meeste stemmen van alle genomineerden in alle categorieën. Het laat het enthousiasme van de lezers van De Planteneter zien. Heel hartelijk dank daarvoor!

 • En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we van de uitgever vorige week ook het bericht dat de derde druk van Ik ben een planteneter. Net als jij is binnengekomen. Het boek blijft, een jaar na het verschijnen, nog steeds heel goed verkopen. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Gelukkig komen er steeds meer boeken op de Nederlandse markt over de plantaardige lifestyle. Dat mijn boek daartussen nog steeds gezien en gelezen wordt is natuurlijk geweldig.

De Planteneter in vogelvlucht

Inmiddels is De Planteneter een bedrijf waar je niet meer omheen kunt als je je serieus verdiept in voeding en gezondheid. In 2012 had nog niemand van De Planteneter gehoord - er kan veel gebeuren in twee jaar. Ik noem je een paar belangrijke momenten:

 • We begonnen op 1 november 2012 met slechts één betaalde cursus: het 28-dagen programma. Daarin neem ik je van dag tot dag bij de hand in de verandering naar een plantaardige lifestyle. Dit programma is vanaf het allereerste moment een groot succes geweest en heeft het leven van meer dan 1000 mensen blijvend veranderd.
 • Op 1 januari 2013 boden we een nieuwe variant aan: De plantaardige honderd. Een misschien nóg wel succesvoller variant van dezelfde verandering. Speciaal voor drukke mensen…
 • In de zomer van 2013 verscheen het e-book ‘De planteneter op vakantie’, dat met vele honderden mensen mee ging op vakantie.
 • De samenwerking met Natuurlijk Kuren van Hetty Kerssies startte in september 2013 met de introductie van een uniek product in Nederland: de online 5-3-5 sapkuur Schoon! Ook dit najaar staan weer verschillende kuurweken gepland.
 • Op 4 oktober 2013 was het feest: het eerste Nationale Planteneters Event in Dronten. Op deze bijzondere dag mocht ik mijn boek Ik ben een planteneter. Net als jij presenteren en het eerste exemplaar aanbieden aan Marianne Thieme.
 • Slechts één jaar na de start werd de blog van De Planteneter op 1 november 2013 uitgeroepen tot de beste vegan blog van Nederland. Wie kon toen bedenken dat de Vegan Award ook in 2014 weer voor De Planteneter zou zijn.
 • Februari 2014 maakte ik een studiereis naar de Verenigde Staten en ontmoette daar de ‘iconen’ van de plantaardige lifestyle: dr. John McDougall, dr. Caldwell Esselstyn, dr. T. Colin Campbell en dr. Michael Greger.
 • In maart en april 2014 deed De Planteneter iets bijzonders: een verdiepingscursus op locatie. Tot dan toe boden we al onze cursussen online aan, maar dit keer bestond de cursus uit vier intensieve avonden in Amersfoort waar een indrukwekkende rij gastdocenten aan meewerkten. Zo’n 35 studenten legden de cursus met goed gevolg en groot enthousiasme af.
 • Vanaf mei 2014 maakte ik een lezingentour door Nederland, georganiseerd door de coördinatoren van De Planteneter. Sindsdien sprak ik van Purmerend tot Amersfoort, van Groningen tot Goes en van Maastricht tot Zwolle. Je kunt nog altijd coördinator worden en zelf een lezing organiseren bij jou in de buurt. Er zijn nog veel witte vlekken op de kaart van Nederland!
 • Op 4 oktober 2014 lanceerde De Planteneter een nieuw online product: de verdiepingscursus Kracht! Een programma van 10 weken waarin de kennis van de plantaardige lifestyle wordt verbreed en verdiept.

Grote plannen

Eén miljoen Nederlanders kennis laten maken met de plantaardige lifestyle… dat is ambitieus! Inmiddels hebben we vele duizenden mensen bereikt, maar die miljoen is nog niet gehaald! Daarom hebben we grote plannen voor de nabije toekomst.

 • In 2015 zullen we een nieuw programma lanceren: BLOEI! Dat is een jaarprogramma waarin je aan het werk gaat met jouw persoonlijke bloei. Je gaat aan het werk met je fysieke gezondheid (voeding, beweging, ademhaling, slaap), maar ook met je emotionele en spirituele gezondheid. Dit programma is niet voor iedereen, maar alleen voor mensen die werkelijk willen investeren in hun eigen leven.
 • Op 11 april 2015 zal er opnieuw een Planteneters Event worden georganiseerd in Dronten. Deze dag staat helemaal in het teken van BLOEI! Je mag een keur aan zeer interessante lezingen en workshops verwachten. Een dag die je niet wilt missen – zet 11 april vast in je agenda!
 • In 2015 zullen we een aantal VIP-dagen organiseren. We werken dan een hele dag in een klein gezelschap (nooit meer dan 10 mensen) op een superlocatie aan specifieke onderwerpen die te maken hebben met jouw gezondheid en vitaliteit. Meer informatie daarover mag je snel verwachten.
 • In de loop van 2015 zal er bovendien een nieuw boek van Boele verschijnen…

Een nieuw webinar

Cursisten van De Planteneter zijn er bekend mee: het webinar. Wie het 28-dagen programma of De plantaardige honderd volgt of volgde, ontvangt elke 2 weken een uitnodiging. De cursisten van Kracht! hebben hun eigen maandelijkse webinar. Daar komt vanaf nu een nieuwe webinar bij: een GRATIS webinar voor IEDEREEN!

Wie per mail of via Facebook een vraag aan ons stelt zal vanaf nu geen antwoord per mail ontvangen, maar een uitnodiging om zich gratis in te schrijven voor het eerstvolgende webinar. Daarin zal ik de betreffende vraag dan beantwoorden. Zo hebben veel meer mensen profijt van de antwoorden die ik geef op de goede vragen die ik dagelijks krijg!

Ten slotte: wat kan ik (nog meer) voor je doen?

Gisteren las ik de blog van Nisandeh Neta, de man van wie ik heb geleerd hoe ik van mijn passie en persoonlijke ideaal een bedrijf kan maken. Hij vertelde in die blog dat hij vergeten was een belangrijke vraag aan zijn klanten te stellen. Deze vraag: ‘wat kan ik voor je doen? Hoe kan ik je nog meer helpen?’

Ik vind dat een mooie vraag en daarom wil ik ook jou deze vraag stellen: hoe kan ik jou nog meer helpen? Laat mij in de reacties of op Facebook eens weten waar jij behoefte aan hebt.

 • Misschien ben je al planteneter, misschien ben je nog op zoek naar een lifestyle die bij je past… in beide gevallen ben ik benieuwd: waar kan ik jou mee helpen?
 • Misschien heb je alle cursussen van De Planteneter al gevolgd en zou je graag een vervolg willen hebben… wat heb je nú nodig?
 • Misschien heb je gehoord dat ik in mijn verleden ook een bezinningshuis heb gerund, een eigen boerderij heb gehad en pastor en coach ben geweest en ben je benieuwd of ik je met die ervaring ook wil en kan helpen… vraag het me maar! Ik ben benieuwd waar ik jou mee kan helpen.

Ik zie uit naar een inspirerend en gezond nieuw jaar voor De Planteneter!

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!