Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

De Planteneter gaat het land in!

door Boele Ytsma op 7 mei 2014 om 20:50 over , , en
7 mei

De Planteneter komt naar je toe deze zomer! Vier weken geleden vroegen we om coördinatoren voor het organiseren van lezingen van De Planteneter. Allerlei mensen gingen meteen aan de slag en de eerste lezingen zijn inmiddels georganiseerd. In mei spreek ik in Appelscha en Sappemeer, in juni in Arnhem, Purmerend, Maastricht en Roermond en in juli in het Zeeuwse Goes. En in een groot aantal andere plaatsen worden voorbereidingen getroffen voor lezingen in het najaar.

Het kán!

Tijdens deze lezingen inspireer ik mensen anders te kijken naar hun eigen lifestyle. Hoe we leven en wat we eten is vaak gegroeid in jaren van gedachteloze gewoontevorming. Tijdens de avonden van De Planteneter is het alsof mensen weer wakker worden en zien dat het ook anders kan. In de loop van de avond zie ik steeds meer mensen vastberaden worden – ‘Dit kan ik ook!’ of ‘Dit ga ik doen!’

Als ik aan het begin van de avond vraag voor wie gezondheid een belangrijk onderwerp is, gaan álle handen omhoog. En op de vraag wie graag verbetering zou ervaren in zijn of haar vitaliteit en gezondheid, steekt vaak meer dan de helft van de aanwezigen hun handen op. Steeds meer mensen gaan ontdekken dat het beter kan: meer energie en vitaliteit, minder overgewicht en meer plezier met eten.

Lifestyle van overvloed

Je krijgt in één avond een goed beeld van de plantaardige lifestyle. Wie bij binnenkomst nog huiverig is, zal aan het eind van de avond meestal enthousiast de zaal verlaten. Planten eten is zoveel meer dan smoothies drinken en salades eten. Het is een lifestyle van creativiteit, overvloed en plezier en een lifestyle van energie en levenslust. Dat ga je deze avond begrijpen en zelfs een beetje ervaren.

In mijn verhaal zal ik ook vertellen over mijn eigen zoektocht. Hoe ik van een veel te dikke en energieloze man een fitte marathonloper werd in 14 maanden. Maar ook hoe ik in die periode thuiskwam bij mijn idealen. Want de plantaardige lifestyle is niet alleen goed voor je lichaam, het is tegelijk de beste manier om werkelijk bij te dragen aan een leefbare aarde. Je hoorde het me eerder zeggen: het is een lifestyle van mededogen en liefde.

Smoothies, vragen en antwoorden

We worden ook praktisch tijdens deze avonden. Na de pauze zal ik je kennis laten maken met de groene smoothie. Niet alleen zal ik ter plekke een heerlijke smoothie klaarmaken (en uitleggen waarom ik het doe zoals ik het doe), maar je die smoothie ook laten proeven.

Tijdens de lezingen is er royaal de tijd voor vragen. En élke vraag is welkom. Wil je weten hoe je aan voldoende vitamine E komt of wat de beste bron van magnesium is? Vraag het. Geloof je niet dat een plantaardig eetpatroon voor iedereen gezond is? Zeg het. Wil je weten waarom het eten van vis slecht is voor de oceanen? Stel je vraag. Geen vraag is te gek. Misschien is dit deel van de avond wel het meest geliefd.

Agenda

Wil je een lezing bijwonen? Kijk dan even of ik al bij jou in de buurt kom. Dit zijn de lezingen die inmiddels zeker zijn (je kunt je ticket meteen online bestellen):

In het najaar worden er lezingen georganiseerd in o.a. Groningen, Leeuwarden, Emmen, Zwolle, Rotterdam, Amersfoort, Middelharnis, Oud-Bijerland, Veendam, Zutphen... Hou de agenda in de gaten!

Er kan nog meer bij!

Zoals je ziet is het al een behoorlijke lijst geworden. Toch zijn er nog heel veel grote steden en gebieden in Nederland waar De Planteneter nog niet spreekt: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Enschede, Breda, Almere, Nijmegen... om maar een paar te noemen. De ambities zijn groot, zoals je weet: we willen 1 miljoen Nederlanders laten kennismaken met de plantaardige lifestyle!

Er kunnen dus nog volop lezingen worden georganiseerd. Wil jij coördinator van zo’n lezing worden, check dan even deze pagina. Je krijgt de volle ondersteuning van De Planteneter en kunt er zelfs geld meer verdienen.

Je bent welkom

Ben je geboeid door gezonde voeding? Heb je vage klachten waar je van af wilt? Worstel jij al lang met je gewicht of je energie? Wil jij je sportprestaties vergroten? Of ben je gewoon gezond, maar wil jij verschil maken in de wereld? Geloof me, dan wil je deze avonden niet missen!

Ben je zelf al een enthousiast planteneter? Kijk dan eens in je omgeving en nodig vrienden, familie of collega’s uit. Velen zullen je na afloop waarschijnlijk dankbaar zijn.

Tijdens de avond zal ik je een prachtige aanbieding doen voor de cursussen van De Planteneter. Ik denk dat je verrast zult zijn. Ook verkoop én signeer ik natuurlijk mijn boek Ik ben een planteneter. Net als jij. Het entreeticket geeft je € 5,- korting op het boek.

Ik hoop dat ik je snel zie!

Boele 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!