Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

 • info@deplanteneter.nl
 • VOF De Planteneter
 • KvK nummer 59694246
 • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Werken voor De Planteneter: coördinatoren (m/v) gezocht!

door Boele Ytsma op 9 april 2014 om 17:15 over , , , en
9 apr

Planten eten was vreemd, planten eten is hip en planten eten zal normaal worden. Dat is mijn diepe overtuiging. Herken je dat? We zien het om ons heen: steeds meer mensen zetten de stap naar een plantaardig leven omdat ze ervaren hoe goed dat voor hun lichaam is en hoe groot de impact daarvan is op de wereld om hen heen. Er is werkelijk sprake van een plantaardige revolutie! 

Mensen gaan inzien dat we voor een leefbare toekomst geen andere keuze hebben dan plantaardig te gaan eten. De aarde laat ons geen keuze. En wat zal dat veel voordelen hebben: welvaartziekten zullen verdwijnen, honger zal niet meer nodig zijn en dieren hoeven niet meer te lijden. Planten eten past bij het groeiende bewustzijn dat we verbonden zijn met alles wat leeft.

Wil jij die beweging helpen groot te maken? Dan hebben we wat voor je...

Nederland plantaardig!

Deze keer geen blog over hoe goed planten zijn voor je gezondheid, maar een soort personeelsadvertentie. Wij zijn namelijk op zoek naar coördinatoren in Nederland en België voor het organiseren van lezingen en workshops. De Planteneter wil 1 miljoen Nederlanders en Belgen laten kennismaken met de plantaardige lifestyle. Dat is een ambitieus, maar haalbaar doel. Daarom willen we graag het land in met lezingen en workshops.

Een inspirerende lezing over de plantaardige lifestyle afgesloten met een leerzame workshop groene smoothies en een uitgebreide mogelijkheid tot het stellen van vragen  – dat is wat Boele Ytsma komt brengen. In totaal is het een programma van 2 uur. Mensen die zo’n avond al eens meemaakten zijn áltijd enthousiast – en dat is niet vreemd, want enthousiasme is aanstekelijk.

Nationaal team

Wij zoeken enthousiaste planteneters die zin hebben om in hun eigen regio of stad een lezing te organiseren. Deze coördinatoren van De Planteneter gaan zelfstandig aan het werk met maximale ondersteuning van het team van De Planteneter. Het is geen vrijwilligerswerk, want als je het goed aanpakt kun je er ook een goede bijverdienste van maken. Je wordt deel van het nationale team van De Planteneter.

Dit is het idee:

 • Je downloadt het stappenplan voor de organisatie van lezingen en workshops op deplanteneter.nl/coordinator en meldt je bij ons aan als coördinator. Als je een lezing of workshop gaat organiseren krijg je een T-shirt van De Planteneter en twee gratis boeken die je kunt weggeven tijdens de organisatie van de lezing (relatiecadeau of inzet van een winactie). Natuurlijk kun je het ook in teamverband doen, maar wij willen graag één contactpersoon.
 • Je zoekt een geschikte locatie voor minimaal 40 mensen (liefst meer) en in overleg met ons stel je een datum vast voor de lezing en boek je de locatie. Het is belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is en enigszins representatief. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot één locatie en één lezing. Je mag er in jouw regio best meer organiseren.
 • Je doet de plaatselijke PR in regionale kranten en bij regionale omroepen. Wij geven je standaard persberichten die je kunt aanpassen en verspreiden en flyers die je kunt gebruiken. Gebruik je creativiteit om de lezing onder de aandacht te brengen. Wij denken graag met je mee.
 • Wij ondersteunen de PR via de sociale media (Facebook en Twitter) en via de website van De Planteneter. Ook mag je een beroep op ons doen voor eventuele interviews of aanvullende informatie.
 • De lezing wordt opgenomen in de agenda van De Planteneter en kan zowel via deplanteneter.nl vooraf worden besteld als aan de zaal contant worden betaald. De lezing kost € 10,-. Elke ticket is overigens ook een kortingsbon van € 5,- op een boek van De Planteneter.
 • Jij neemt de financiële verantwoordelijkheid voor het geheel. Dat wil zeggen: jij ontvangt de toegangsprijs, jij betaalt de locatie, de eventuele kosten van de PR en de kosten die wij in rekening brengen. Je kunt daarmee uitrekenen hoeveel bezoekers je minimaal nodig hebt om uit de kosten te komen (in het stappenplan vind je een rekenvoorbeeld). Alles wat er overblijft is voor jou.
 • Wij zullen tijdens de lezing en workshop zelf het boek Ik ben een planteneter en de programma’s van De Planteneter aanbieden aan de aanwezigen. Deze inkomsten zijn voor De Planteneter.

Heb je belangstelling om coördinator van De Planteneter te worden in jouw stad of provincie, neem dan contact met ons op. Op deplanteneter.nl/coordinator vind je meer informatie en kun je het Stappenplan downloaden. Wij zien ernaar uit met jou samen te werken en samen de plantaardige revolutie verder te brengen.

Met gezonde groet,

Heleen en Boele Ytsma

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!