Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

De Planteneter bestaat 1 jaar!

door Boele Ytsma op 30 oktober 2013 om 22:05 over , en
30 okt

Het is feest! Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat we aan de spannende vooravond zaten van onze officiële lancering. Tijd dus voor ons eerste jubileum. Op 1 november 2012 ging deplanteneter.nl online en presenteerden we onze eerste twee producten. De ambities waren hoog – niet minder dan een plantaardige revolutie in Nederland! - maar we wisten ook waar we stonden: aan het absolute begin. Nu, één jaar later, is het tijd voor een tussenbalans.

Begin van een avontuur

Ik herinner me nog goed de spanning van die laatste avond. We waren net verhuisd en werkten tot diep in de nacht tussen de nog onuitgepakte dozen. De blog, de online cursus, de betaalomgeving, de nieuwsbrief – alles moesten we testen en nog eens testen, totdat het werkte zoals het moest werken. Zagen we niks over het hoofd? Wat was het spannend.

Op 1 november lanceerden we de gratis 7-daagse basiscursus en het betaalde 28-dagen programma. Zouden mensen ons weten te vinden? Hadden we de juiste toon gevonden? Konden we mensen op deze manier werkelijk helpen? We stonden aan het begin van een avontuur – vol verwachting en met een open vizier. Aan het eind van die eerste dag hadden 400 mensen de gratis cursus aangevraagd en waren 8 mensen gestart met het 28-dagen programma. Het was begonnen!

Getallen die spreken

Nu, één jaar later, hebben vele tienduizenden mensen kennisgemaakt met De Planteneter via de blogs, de video’s, de cursussen of via Facebook en Twitter. Stapje voor stapje hebben we ons aanbod uitgebreid. We bieden nu drie cursussen, een abonnement en een online sapkuur. Er is een prachtig boek verschenen (Ik ben een planteneter. Net als jij) en het eerste landelijke Planteneters Event is inmiddels geschiedenis. De Planteneter is volwassen geworden.

De getallen van het afgelopen jaar stemmen dankbaar. Bijna 10.000 mensen hebben de gratis basiscursus aangevraagd en meer dan 650 mensen volgden daarna een intensieve vervolgcursus (28 dagen of 100 dagen). Zo’n 8.000 mensen ontvangen de wekelijkse nieuwsbrief, de video’s zijn meer dan 400.000 keer bekeken en de Facebookpagina van De Planteneter is door bijna 5.500 mensen geliked. Het zijn indrukwekkende getallen.

Een planteneter met kippenvel

Maar indrukwekkender dan deze getallen zijn de duizenden mails die we hebben ontvangen. Mensen die vertellen over hun ervaringen. Dagelijks lees ik de verhalen over levens die veranderen. Ik lees het met ontroering of soms met uitzinnige blijheid. Niet zelden staan Heleen en ik dansend in de kamer na het lezen van zo’n levensgeschiedenis. Wát een voorrecht om een rol te mogen spelen bij het proces van heling en herstel, bij het terugvinden van gezondheid en levenslust!

Het leven van honderden mensen is ingrijpend veranderd. Hoewel ik zelf aan den lijve heb ervaren hoe groot de veranderingen kunnen zijn, ben ik elke keer weer oprecht verrast als iemand mij een soortgelijk verhaal vertelt. Het klopt echt! Mensen herstellen van jarenlange verwaarlozing van hun lichaam, mensen hervinden energie, vitaliteit en hun gezonde gewicht. En vaak verdwijnt zelfs ziekte of pijn.

En nee, planteneten is niet de oplossing voor alle problemen. Niet elk verhaal is alleen maar een succesverhaal, laat ik je dat ook vertellen – soms is het een worsteling en soms zijn er teleurstellingen. Die verhalen zijn net zo welkom. En meestal is een dergelijk verhaal ook niet het eindstation. We blijven in gesprek en vaak vinden we de blokkade wel. Vrijwel iedereen die plantaardig gaat eten, zal, vroeg of laat, de gevolgen ten goede merken!

Plannen en ambities

We hebben dus in 1 jaar veel mogen bereiken. Toch zijn we niet klaar! Onze ambities reiken verder. Veel verder. We willen met De Planteneter 1 miljoen Nederlanders kennis laten maken met de plantaardige lifestyle. We verlangen naar een wereld waarin geen enkel dier meer hoeft te lijden en te sterven voor onze gulzigheid. We geloven in een wereld zónder welvaartsziekten. We geloven in een wereld waar genoeg is voor iedereen. En het kán – we geloven werkelijk dat dat kan!

Daarom zullen we blijven werken aan het verbeteren en uitbreiden van onze producten en diensten. We zullen blijven zoeken naar nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen uitdagen plantaardig(er) te gaan leven. We zullen op creatieve manieren blijven prikkelen. We zullen veel verrassende recepten aanreiken en laten zien dat planten eten een feest is.

Denkers, doeners en visionairs!

Dat kunnen en willen we niet alleen doen. Het is nu ‘alle hens aan dek’. Ik vraag je daarom zonder aarzeling om mee te willen doen en mee te willen denken. Ik heb twee vragen aan je:

1. Wil je nadenken waar jij zélf iets kunt doen in het inspireren en informeren van mensen. Misschien door hen je eigen verhaal te vertellen. Misschien door vrienden uit te nodigen voor een plantaardig diner. Misschien door mijn boek cadeau te doen of iemand te wijzen op de gratis 7-daagse basiscursus. Vertel het ons, wat ga jij doen?

2. Wil je met ons meedenken en ons vertellen wat wij zouden kunnen doen. Heb je ideeën voor blogs, video’s, e-books of leuke activiteiten? Vertel het ons. Heb je handige contacten of ingangen in een netwerk of bedrijf? Reik het ons aan. We zoeken bijvoorbeeld ingangen in de zorg, in het onderwijs en in het bedrijfsleven – misschien kun jij ons helpen? Elk idee en alle hulp is welkom.

Eén jaar… en wát al een verhaal! We zijn benieuwd waar we over een jaar zijn.

P.S. Alleen vandaag kun je nog gebruik maken van de introductiekorting voor Kracht! het plantaardige verdiepingsprogramma

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!