Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Ik ben een planteneter. Net als jij

door Boele Ytsma op 2 oktober 2013 om 21:25 over , , , , en
2 okt

Nederland is een mooi boek rijker: Ik ben een planteneter. Net als jij. Morgen zal ik het boek officieel lanceren tijdens het eerste landelijke Planteneters Event en het eerste exemplaar aanbieden aan Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Daarna gaat het boek de wereld in en kunnen álle Nederlanders kennismaken met (ik citeer van de achterflap) “een levensstijl die je lichaam sterk en vitaal maakt en tegelijk een oplossing biedt voor grote problemen van deze tijd: dierenwelzijn, klimaat en voedselschaarste”. Ik hoop op niets minder dan een revolutie.

Bestel hier het boek Ik ben een planteneter. Net als jij

Ergerlijk en indrukwekkend

Drie jaar geleden stuitte ik op de plantaardige lifestyle. Iets nauwkeuriger gezegd: ik stuitte op de Amerikaanse Raw Food Movement, een beweging waar uitsluitend rauw, plantaardig voedsel wordt gegeten: groente, fruit, gekiemde granen, noten en zaden.

De verhalen die ik las, maakten indruk, maar ergerden mij ook. Het leek allemaal zo ontzettend overdreven en extreem. Mensen zouden genezen van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, kanker en auto-immuunziekten... Je moet het lef maar hebben om dergelijke claims te maken. Maar ik moest toegeven dat de mensen die het vertelden er meestal krachtig en gezond uitzagen.

Geslaagd experiment

Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn ergernis en ik ging op onderzoek uit. Ik begreep dat de grootste winst te boeken viel als je enerzijds de dierlijke producten liet staan en anderzijds je consumptie van groente en fruit opvoerde. Ik besloot mijzelf als proefkonijn te gebruiken en werd planteneter. Tijdelijk, dacht ik. Ik koos niet uitsluitend voor rauw, maar wel voor 100% plantaardig.

En het experiment slaagde. Ik bleef planteneter. Na 3 jaar ben ik sterker, gezonder en energieker dan ik me ooit gevoeld heb. Ik werd zélf zo’n ‘overdreven’ verhaal, ergerlijk positief en extreem. Maar ook blakend van gezondheid en vitaliteit.

Geen Nederlandse boeken

In mijn zoektocht naar informatie ontdekte ik al snel dat er vrijwel geen Nederlandse boeken over de plantaardige lifestyle bestonden. Het provocerende boekje Skinny Bitch van Rory Freedman and Kim Barnouin is er in een Nederlandse vertaling en natuurlijk is de wereldbestseller Een leven lang fit van Harvey en Marilyn Diamond bij duizenden Nederlanders bekend. Maar beide boeken zijn alweer wat ouder en niet meer nieuw verkrijgbaar. Behalve wat veganistische kookboeken kon ik niet veel plantaardigs vinden in de polder.

Wél zag ik steeds meer boeken en websites verschijnen over het Paleodieet en andere diëten die gebaseerd zijn op veel eiwitten (vlees, vis, eieren, zuivel) en weinig koolhydraten. Ik zag hoe brood, pasta, aardappelen, rijst en soms zelfs fruit in de ban werden gedaan – soorten voedsel waar complete culturen eeuwenlang gezond oud mee werden. Het is te gek voor woorden. Ik zag mensen hoopvol beginnen met dergelijke modieuze diëten, maar na enkele maanden of jaren gefrustreerd en teleurgesteld stranden met deze ongezonde leefstijlen. En ik zag de verwarring over gezonde voeding hand over hand toenemen.

Tijd voor actie

Na drie jaar persoonlijke ervaring met de plantaardige lifestyle, na begeleiding van honderden mensen naar een plantaardig eetpatroon en na honderden uren studie, besloot ik zelf een boek te schrijven. Als anderen het niet doen, dan doe ik het wel! Nederland móet weten hoe eenvoudig het kan zijn om werkelijk gezond, slank en vitaal te worden. Nederland verdient het om kennis te maken met een lifestyle die welvaartziekten tot het verleden kan laten behoren.

In juli en augustus van dit jaar schreef ik het boek. Terwijl ik schreef voelde ik hoe diep mijn overtuiging is gegroeid dat dit écht de lifestyle is die past bij onze tijd. Het is een eerlijke lifestyle, een verantwoordelijke lifestyle, een lifestyle van compassie en zorg voor jezelf en anderen. Al schrijvend vroeg ik me verbaasd af waarom het niet voor iedereen vanzelfsprekend is – het is zó logisch! Ik hoop dat de lezers van het boek zich die vraag ook gaan stellen:  waarom deed ik dit niet al eerder? Waarom zouden we dit niet allemaal doen?

Gevaarlijk boek

Ik hoop dat het boek doet waar de uitgever op de cover voor waarschuwt: ‘PAS OP, dit boek kan je leven veranderen’. Maar ik hoop dat het daar niet bij blijft. Ik hoop dat dit boek (en de vele boeken die er in de komende tijd zullen verschijnen van mij en anderen) de wereld zal veranderen in een wereld waarin welvaartziekten zeldzaam zijn. Een wereld waarin mensen weer kunnen houden van dieren en dieren van mensen. Een wereld waarin een gezonde ouderdom vanzelfsprekend is. Een wereld waarin genoeg te eten is voor iedereen. Want het kan! En het is niet moeilijk, het vraagt alleen om keuzes.

Ik hoop dat het boek jou zal motiveren en inspireren. Misschien eet je al plantaardig – dan zul je het willen lezen voor verdieping en verbreding van je visie. Misschien overweeg je stappen te zetten naar een meer plantaardig leven – dan zal het boek je helpen en motiveren. Misschien zit je boordevol vragen en ben je verward door alle tegenstrijdige informatie op internet – dan zal het boek je helderheid verschaffen. Misschien geloof je er helemaal niks van dat plantaardige voeding goed voor mensen is – dan zal het boek je uitdagen je overtuigingen te herzien.

Je kunt het boek bij ons kopen (klik hier om te bestellen). Op die manier steun je het werk van de Planteneter maximaal. Maar het is ook gewoon te koop bij Bol.com en bij de grotere boekwinkels. En alle deelnemers aan het Planteneter Event ontvangen morgen als eersten in Nederland een exemplaar van het boek.

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!