Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Revolutie van egoïsten en wereldverbeteraars

door Boele Ytsma op 25 september 2013 om 18:36 over en
25 sep

Er is een revolutie gaande. Mensen worden zich bewust van hun lichaam. Mensen ontdekken de gevolgen van wat ze in hun lichaam stoppen. Mensen herontdekken hoe ongelofelijk veel macht ze hebben om werkelijk iets te veranderen. En dat doen ze ook, veranderen. Mensen veranderen hun lichaam, hun toekomst en hun omgeving. Ja, mensen veranderen de wereld. En dat doen ze met hun voedselkeuzes – het is een revolutie van mes en vork! Met onze voedselkeuzes veranderen we ons lichaam en de wereld!

Voorhoede

Op 4 oktober komt een voorhoede van deze revolutie samen tijdens het eerste landelijke Planteneters Event. Ik presenteer er mijn nieuwe boek: Ik ben een planteneter. Net als jij. Marianne Thieme deelt er haar droom van een plantaardig Nederland. Bram Bakker helpt ons zien hoe we preventief verantwoordelijkheid kunnen nemen voor onze gezondheid. Luuk Simons neemt ons mee op een reis naar lifestyle-verandering. En Koen de Jong leert ons ademen – een letterlijke verademing dus. Het zal een dag zijn die indruk maakt.

Vergeet niet op tijd je ticket te reserveren voor deze ‘revolutionaire dag’. Het is een feestje van planteneters en van iedereen die geboeid is door voeding en gezondheid. Wie zijn gezondheid serieus neemt, zal er bij willen zijn. Lees hier meer over het programma. 

Reserveer hier je ticket!

Egoïstische motieven

Je kunt heel veel verschillende redenen hebben om plantaardig te gaan eten. Voor mij persoonlijk begon het met mijn gezondheid – en dat geldt ook voor de meeste mensen die een programma van De Planteneter volgen. Dat is te begrijpen. Immers de gevolgen van een plantaardige lifestyle voor je gezondheid zijn groot.

Elke dag (zonder overdrijving) ontvang ik mails van mensen die mij vertellen wat er in hun leven gebeurt. Mensen die voor het eerst sinds jaren weer pijnvrij door het leven gaan. Mensen die genezen van chronische ziekten. Mensen die hun zicht terugkrijgen na bijna blind te zijn geweest. Mensen die hun medicatie kunnen laten staan. Mensen die hun overgewicht verliezen en hun energie weer terugvinden. De lijst is onuitputtelijk.

En daar blijft het dan niet bij. Want wie weer pijnvrij, gezond en energiek door het leven kan gaan, pakt zijn of haar leven  anders op – álles verandert! Ze staan anders in hun relatie, in hun gezin, in hun werk, in hun vriendschappen. De overgang naar een plantaardig leven markeert niet zelden een ‘revolutie’ in het persoonlijke leven van mensen. Ja, ook hier klinkt het woord revolutie.

Je zou het gezondheidsmotief een ‘egoïstisch motief’ kunnen noemen: mensen doen het om er zelf beter van worden. En daar is helemaal niks mis mee. Want wie zich beter voelt, kan meer gaan geven. Zorg voor de ander begint bij zorg voor jezelf!

De wereldverbeteraar

Maar het gaat veel verder. Want wie plantaardig gaat eten bewijst niet alleen zijn of haar eigen lichaam een grote dienst, maar ook de wereld om zich heen. En de gevolgen zijn daar niet minder groot.

Denk eens aan de miljoenen dieren die niet meer hoeven te lijden in veel te kleine hokjes en niet meer hoeven te sterven onder erbarmelijke omstandigheden. Denk eens aan de bossen die niet meer gekapt hoeven worden voor de intensieve teelt van veevoeders en de biodiversiteit die niet meer verloren gaat door de onbegrensde schaalvergroting. Denk eens aan de CO2 niet meer wordt uitgestoten in de industriële veehouderij. Denk eens aan al die antibiotica die niet meer hoeft worden gebruikt. Denk eens aan de miljarden wereldburgers die nu wél kunnen mee-eten, omdat we niet langer drie keer zoveel consumeren dan er is voor iedereen.

Ja, je leest het goed: de dieren, de planeet, het klimaat, de medemens… iedereen is beter af als we allemaal plantaardig zouden eten. Ik durf zonder schroom te zeggen dat we al deze grote wereldproblemen zouden kunnen oplossen met een plantaardig eetpatroon. Dat klinkt overdreven, maar dat is het beslist niet. Het is revolutionair, maar niet onhaalbaar!

Kiezen voor allebei!

Zie je hoe mooi deze revolutie is? Geen ingewikkelde keuzes tussen eigenbelang en algemeen belang. Geen strijd tussen de egoïst in je en de wereldverbeteraar die we ook allemaal graag zijn. Wie het beste voor zijn eigen lichaam kiest, kiest het beste voor de planeet. Wie zijn buikje verliezen wil, beschermt tegelijk de dieren. Wie diabetes wil overwinnen, beschermt ook de regenwouden. Wie energieker door het leven wil gaan, kiest voor een eerlijke verdeling van voedsel op de wereld. De planteneter is het of-of voorbij en kiest voor allebei!

 

Ben jij al deel van deze revolutie… van egoïsten en wereldverbeteraars? 

P.S. Je bestelt je ticket voor het Planteneters Event hier!

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!