Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Online sapvasten: een gratis e-book en een nieuw programma!

door Boele Ytsma op 24 juli 2013 om 21:58 over , , , , , , en
24 jul

Met trots presenteren wij vandaag een nieuw product: SCHOON! de online 5-3-5 sapkuur. Wil jij altijd al eens een sapkuur doen, maar weet je niet goed hoe je zoiets aanpakt? Dan kun je het nu echt proberen: thuis sapvasten onder begeleiding van een deskundig en ervaren natuurgeneeskundige. Dit mooie product is een samenwerkingsverband van De Planteneter met Natuurlijk Kuren. Vanaf september 2013 start er elke 14 dagen een nieuwe online sapkuur. Je kunt er meer over lezen in een gratis e-book.

Vraag hier het gratis e-book aan: SCHOON! de online 5-3-5 sapkuur.

Schoon worden

Sapvasten is een manier om in korte tijd je lichaam schoon te maken. De online sapkuur duurt in totaal 13 dagen, waarvan je slechts 3 dagen daadwerkelijk vast, maar de effecten van zo’n korte kuur kan je heel snel gaan merken. Je geeft je lichaam de kans afvalstoffen af te voeren en de balans tussen zuren en basen te herstellen. Wie De Planteneter al wat langer volgt, kent het gevaar van teveel verzurende voeding. Een sapkuur heeft een positief effect hierop en maakt je ervan bewust.

Drie fasen

De naam ‘Schoon!’ spreekt dus voor zichzelf: een sapkuur maakt je lichaam schoon. We noemen het verder de ‘online 5-3-5 sapkuur’ vanwege de opbouw ervan. Je doorloopt 3 fasen. Gedurende de eerste 5 dagen bouw je je normale eetpatroon af, zodat je klaar bent voor het echte sapvasten. Dat is een belangrijke fase, waarin je je bewust wordt van wat voeding voor je betekent. Het tijdelijk loslaten van voeding waar je van houdt, kan behoorlijk confronterend zijn. 

Daarna volgen de 3 sapdagen. Deze dagen gebruik je uitsluitend sap, water en thee. In deze fase komt de ontgifting op gang. Drie dagen lang ontvang je via een webinar persoonlijke begeleiding van natuurgeneeskundige Hetty Kerssies. Daarin kun je niet alleen al je vragen stellen, maar ook ervaringen uitwisselen met anderen die gelijktijdig met je de sapkuur doen. Omdat de online kuur elke 14 dagen begint, zijn er altijd anderen die op hetzelfde moment ook kuren.

Na de 3 sapdagen volgen weer 5 dagen van geleidelijke opbouw. Ook deze fase is heel belangrijk voor de totale kuur. De ontgifting en heling van je lichaam gaat nog steeds verder. Daarom is de geleidelijkheid van de opbouw zo ontzettend belangrijk.  Ook kun je in deze dagen integreren wat je in de kuur hebt geleerd. Waarschijnlijk zul je na de sapkuur een aantal dingen anders willen doen dan voorheen.

Eigen ervaring

Afgelopen winter maakte ik voor het eerst kennis met Hetty Kersies en haar collega Ditmar de Vries toen zij een presentatie gaven over de kuurweken die zij met hun bedrijf Natuurlijk Kuren verzorgen. Ik raakte geïnspireerd door hun enthousiasme. Zelf wilde ik al jaren eens ervaren wat een sapvasten met me zou doen. Daarom besloten Heleen en ik in het voorjaar deel te nemen aan een volledig verzorgde kuurweek in het Drentse Veenhuizen.

Tijdens deze sapvastenkuur heb ik ervaren hoe goed het is om je lichaam ook aan de binnenkant eens een paar dagen rust te gunnen. Natuurlijk geven we tijdens weekenden en vakanties ons lichaam wel rust door wat langer te slapen en eens een poosje niks te doen. Maar meestal blijven we wel gewoon eten wat we altijd eten. Zo krijgen onze ingewanden en organen nooit een vakantie. Een sapvasten is een vakantie voor je ingewanden. En de effecten daarvan ga je zeker ervaren.

Thuis kuren

Ik gun dit iedereen. Maar ik realiseerde mij ook dat niet iedereen zich een volledig verzorgde kuurweek kan permitteren. Daarom heb ik Hetty Kersies gevraagd een online sapkuur te ontwikkelen, die gewoon thuis gedaan kan worden. Ik heb haar deskundigheid aan den lijve ervaren en heb veel vertrouwen in wat zij biedt. Op het resultaat ben ik dan ook heel trots: SCHOON! de online 5-3-5 sapkuur.

Thuis kuren - je hoeft er niet eens vrij voor te nemen, je kunt gewoon blijven werken. Natuurlijk is het heerlijk als je tijdens de 3 sapdagen echt rust zou kunnen nemen en bijvoorbeeld vrij kunt nemen van je werk. Maar ook als dat niet kan, is de online sapkuur goed te doen en een enorme investering in je gezondheid. Eigenlijk hebben we alle redenen om het niet te doen voor je weggenomen…

Gratis e-book!

Wil je meer weten over de sapkuur, download dan nu meteen even het prachtige gratis e-book over de kuur. Daarin vind je alle informatie die je nodig hebt om je keuze te maken en leer je ook je persoonlijke begeleidster tijdens de kuur kennen: Hetty Kerssies.

De komende 6 weken kun je bovendien gebruik maken van een forse korting. Tot 1 september kun je je met € 38,- korting inschrijven voor alle kuurperioden van 2013. De eerste kuurperiode begint op 11 september. Is jouw gezondheid belangrijk voor je, dan denk ik dat je een sapkuur serieus zou moeten overwegen.

Met gezonde groet,

Boele Ytsma

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!